Toolkit ‘Schulden in bedrijf’ ondersteunt werkgevers bij geldzorgen op de werkvloer

Toolkit ‘Schulden in bedrijf’ ondersteunt werkgevers bij geldzorgen op de werkvloer

Vind jij het als werkgever belangrijk om werknemers met (dreigende) geldzorgen te ondersteunen, maar heb je moeite met de implementatie ervan? Bekijk dan de toolkit ‘Schulden in Bedrijf’. De Hogeschool Utrecht heeft deze toolkit op 22 november 2022 gelanceerd om werkgevers hierbij te ondersteunen. De toolkit ‘Schulden in Bedrijf’ is ontwikkeld door het lectoraat Schulden & Incasso en het lectoraat Organiseren van Waardig Werk van de Hogeschool Utrecht (HU), met steun van Instituut Gak. 

Er bestaan veel tips voor werkgevers om met geldzorgen aan de slag te gaan. Toch blijkt de implementatie in de eigen organisatie vaak lastig, waardoor werknemers met zorgen niet bereikt worden. De toolkit ‘Schulden in Bedrijf’ biedt een oplossing. In de toolkit staan concrete tips in de vorm van korte video’s en praktijkvoorbeelden voor de implementatie van het ondersteuningsaanbod. De toolkit bouwt voort op wat er al bestaat in het veld en versterkt bestaande initiatieven. Zo verwijst het ook naar Geldfit en heeft de toolbox een plek gekregen op de werkgeversportal van Wijzer in Geldzaken en op de website Inclusiefwerkt.nl/schulden.

Meld je aan voor de online bijeenkomst op 30 januari

Op maandag 30 januari organiseren we in het kader van de Kenniskringen van SBCM en Cedris een online bijeenkomst over deze toolkit. Rossanne Oomkens van de HU neemt ons mee in de inhoud van de toolkit, hoe je deze kunt gebruiken en deelt de belangrijkste tips. Ook is er ruimte voor uitwisselen van praktijkervaringen. Meld je aan via dit formulier.