Zomergroet van SBCM en het Kenniscentrum

Zomergroet van SBCM en het Kenniscentrum

Dit is de laatste nieuwsbrief voor de zomer. Het eerste halfjaar, waarin alle corona-maatregelen weer in de ijskast stonden, lijkt sneller voorbij te zijn gegaan dan normaal. Alsof we met zijn allen probeerden de verloren tijd in te halen en alle zaken die waren blijven liggen tussendoor snel weer op de rit te krijgen. Dat viel niet mee, zeker omdat de arbeidsmarkt door corona aardig door elkaar is geschud en we in bijna alle sectoren te maken hebben met personeelstekorten. Dat had ook gevolgen voor ons werk. Probeer in die hectiek als kenniscentrum maar eens aandacht te krijgen voor interessante nieuwe kennis en het oppakken van prangende vraagstukken op de arbeidsmarkt.
Interessant, maar waar moet je de tijd vandaan halen? Daar hebben wij alle begrip voor. Voor ons dus de uitdaging hoe we kennisdeling en –vragen op zo’n manier samen met de praktijk kunnen oppakken dat professionals het als welkome verrijking van hun werk en dienstverlening zien.

Wij waren in ieder geval blij dat veel bezoekers van De Professional Centraal in maart, ons eerste fysieke congres na corona, de workshops en de ontmoetingen ook echt als verrijking ervaarden. En ook bij andere activiteiten horen we regelmatig hoe fijn en belangrijk professionals het vinden om af en toe kennis en ervaringen te delen en van en met elkaar te leren. Na de zomer staan weer mooie nieuwe activiteiten op ons programma, zoals het Sterk aan het Werk festival voor medewerkers die vanuit  de Wsw of Participatiewet aan het werk zijn en gaat de roadshow sociale veiligheid van start. Daarover meer in de eerste nieuwsbrief na de vakantie.

Wij zijn blij dat we nu even pauze kunnen nemen en ons kunnen opladen voor de tweede helft. We wensen iedereen een heel fijn zomer toe en hopen dat je af en toe tijd weet te vinden om alles even los te laten en van een afstand te bekijken. En mocht je dan zin hebben om op een ongedwongen manier toch bezig te zijn met je professie dan vindt je in deze nieuwsbrief wat lees- luistertips.

Een hartelijke zomergroet van SBCM en het Kenniscentrum