Blog Arend Pieterse: Doe mee, want leren werkt voor iedereen!

Blog Arend Pieterse: Doe mee, want leren werkt voor iedereen!

Ook dit jaar organiseert SBCM weer het festival Sterk aan het Werk en de Topperverkiezing. Dit betekent dat hele maand november in het teken staat van (blijven) leren, want leren werkt voor iedereen. In deze blog roept Arend Pieterse (directeur van Cedris, bestuurslid van SBCM en jurylid van de Topperverkiezing) alle bedrijven op om mee te doen met het festival en de Topperverkiezing. Een Topper nomineren kan tot 1 oktober 2023.


Arend Pieterse over Sterk aan het Werk:

Leren doe je elke dag. Zowel privé als in je werk kan je jezelf op verschillende manieren en met grote of kleine stappen blijven ontwikkelen. Want door het opdoen van nieuwe ervaringen op de werkvloer, door het volgen van een opleiding of cursus of door het ontmoeten van nieuwe mensen groei je als persoon.

En dat is niet alleen nuttig, maar vooral ook heel erg leuk. Van leren krijg je het gevoel dat je vooruit gaat, dat je zelf beslissingen kan nemen en dat je doelen die voor jou belangrijk zijn kan bereiken. En leren zorgt ervoor dat je jezelf kan aanpassen aan nieuwe situaties en omstandigheden. Bijvoorbeeld in je werk: de arbeidsmarkt is namelijk altijd in beweging. Door jezelf te ontwikkelen word je sterker en veerkrachtiger voor alle veranderingen die op ons afkomen.

Daarom roep ik alle sociaal ontwikkelbedrijven op om in november massaal mee te doen met het Sterk aan het Werk festival. Dit jaarlijkse event voor medewerkers die vallen onder de cao-SW en cao Aan de Slag staat in het teken van een Leven Lang Ontwikkelen. Het doel is om te ervaren hoe leuk leren kan zijn, en hoe het je kan helpen. Niet alleen voor op het werk, maar óók voor daarbuiten. Op de website van SBCM vind je alle informatie over dit event.

Dat leren en ontwikkelen ook al volop gebeurt, bewijst de jaarlijkse Topperverkiezing. Een Topper is een medewerker die nét even wat meer drempels heeft overwonnen, en die met veel doorzettingsvermogen heeft gewerkt aan ontwikkeling. En die daarmee anderen die nog over de drempel geholpen moeten worden inspireert om ook de stap te zetten. Nomineer daarom ook vooral een Topper voor dit jaar! Dat kan tot 1 oktober. Tijdens de speciale Sterk aan het Werk-festivaldag op 15 november worden maar liefst drie Toppers van het Jaar gekozen, namelijk één per regio (noord, midden en zuid).

Het Sterk aan het Werk-festival is een mooie gelegenheid om als sociaal ontwikkelbedrijven te laten zien hoe belangrijk we zijn. Hoe we mensen met de juiste begeleiding kunnen laten groeien, en wat dat oplevert. Want leren werkt voor iedereen!