DigiHulplijn nog toegankelijker gemaakt voor iedereen met digitale vragen

DigiHulplijn nog toegankelijker gemaakt voor iedereen met digitale vragen

Als je vragen hebt over de computer, laptop, tablet of smartphone, dan kan je daarmee gratis terecht bij de DigiHulplijn. Je komt dan in contact met een professionele medewerker die al je vragen kan beantwoorden. En dat gaat nu nog makkelijker, want de DigiHulplijn is nog toegankelijker gemaakt. Zo kan iedereen geholpen worden op een manier die bij hen past.

Over de DigiHulplijn

In 2020 is de (gratis) DigiHulplijn gelanceerd, een gezamenlijk initiatief van maatschappelijk organisaties, private partijen en de Alliantie Digitaal Samenleven. Bij de DigiHulplijn helpen getrainde, ervaren vrijwilligers mensen met hun digi-vraag. Dat kan zijn door direct met een oplossing te komen, maar ook met het doorverwijzen naar passende hulp in de eigen omgeving waar mogelijk. Alle vragen zijn welkom en contact opnemen mag zo vaak als nodig.

Hoe kan je gebruikmaken van de DigilHulplijn

Sinds kort kan je niet alleen telefonisch je vraag stellen, maar ook via Whatsapp of e-mail. Ook zijn de openingstijden van de hulplijn verruimd, zodat hulp altijd dichtbij is. Van maandag tot en met vrijdag kun je terecht tussen 08.00 en 22.00 uur. En ook in het weekend staan de professionele medewerkers van de DigiHulplijn klaar, van 09.00 tot 18.00 uur.

Ben of ken je iemand met digitale vragen? Neem contact op via:
Telefoon: 0800 1508
WhatsApp: 06-17181508
E-mail: vragen@digihulp.nl

Maak de Digihulplijn bekend met de gratis pr-materialen

Op de site van de DigiHulplijn is een toolkit te vinden met gratis materialen om de hulplijn onder de aandacht te brengen, zoals posters, flyers, pennen en digitale materialen om te gebruiken op intranet en social media. Bekijk hier de toolkit van de Digihulplijn.

Leren en helpen

Op de website staan ook tips en materialen voor mensen die anderen digitaal wegwijs willen maken: DigiHulp, de gids voor digitmaatjes.  Verder is er op de site een vragenlijst te vinden om te testen hoe digivaardig iemand is en een overzicht wat je kan leren in je eigen regio. Alles daarover lees je hier op de site van DigiHulp.

SBCM inventarisatie van hulp- en leeraanbod digitale vaardigheden

Wil je zelf aan de slag gaan met digitale vaardigheden? Bekijk dan ook ons aanbod digitale vaardigheden. Dit is een inventarisatie van hulp- en leeraanbod dat beschikbaar is om medewerkers digitaal vaardiger te maken.