Ga dit najaar aan de slag met de training Cultuurproof of de training vraaggericht coachen

Ga dit najaar aan de slag met de training Cultuurproof of de training vraaggericht coachen

Dit najaar bieden SBCM en Cedris een selectie aan trainingen aan om je vakkennis actueel te houden en nieuwe vaardigheden te ontwikkelen. Zo staat op dinsdag 24 oktober de training Cultuurproof op de planning en kun je op 31 oktober starten met de training vraaggericht coachen. Hieronder lees je wat je kunt verwachten van beide trainingen en hoe je kunt deelnemen.

Training Cultuurproof – train de trainer

Werkgevers hebben vaak geen goed beeld van wat het betekent als een statushouder bij hun bedrijf komt werken. Wat betekent dit bijvoorbeeld voor de collega’s en voor de leidinggevende? Wat is handig om te weten over cultuurverschillen? En welke ondersteuning is passend?

Ben jij trainer, jobcoach, accountmanager, opleidingsadviseur van een gemeente of re-integratiebedrijf of hr-medewerker van een organisatie die met statushouders en/of migranten werk? En wil je meer weten over hoe je het beste kunt omgaan met verschillende culturen? Dan is de training Cultuurproof een uitstekende stap.

Cultuurproof is een interactieve training die, aan de hand van het uitwisselen van informatie, ervaringen en casussen, handvatten biedt voor de begeleiding van statushouders in een organisatie. Daarnaast is er een onderdeel waarin je uitleg krijgt over hoe je deze training zelf aan werkgevers kunt geven (train de trainer).

Na de train de trainer Cultuurproof:

  • kun je beter omgaan met cultuurverschillen en communicatie met statushouders;
  • kun je bijdragen aan het meer cultuurproof maken van je organisatie;
  • heb je handvatten om zelf een training Cutuurproof aan werkgevers te geven.

De training Cultuurproof wordt gehouden op 24 oktober 2023 in Utrecht en kost € 95. Daarnaast is er de mogelijkheid om deze training incompany af te nemen. Kijk voor meer informatie op de informatiepagina over de training Cultuurproof.

Training vraaggericht coachen

Bied jij ondersteuning in of naar werk en/of ontwikkelprocessen waarbij (extra) ondersteuning belangrijk is? Dan is de training vraaggericht coachen iets voor jou!

In deze training leer je te coachen vanuit de vraag van de cliënt/medewerker. Zij kunnen hierdoor zelf de regie nemen over hun eigen ontwikkeling en te behalen doelen. Dit begint echter bij jezelf. Zo leer vanuit welk mensbeeld jij communiceert en welk effect dit heeft. Geen techniek of truc, maar een benadering die bijdraagt aan een duurzame plaatsing.

Na de training vraaggericht coachen:

  • ben jij je ervan bewust vanuit welk mensbeeld je coacht en welk effect dit heeft op de cliënt/medewerker;
  • bent je in staat verbinding te maken met de medewerker/cliënt en de regie over en verantwoordelijkheid voor de eigen ontwikkeling bij de ander te leggen.

De trainingsdata zijn:

  • 31 oktober 2023
  • 7 november 2023
  • 21 november 2023
  • 28 november 2023

De vierdaagse training wordt gehouden in Utrecht en kost € 749 (Leden van Cedris krijgen 25% korting). Daarnaast is er de mogelijkheid om deze training incompany af te nemen. Kijk voor meer informatie op de informatiepagina over de training vraaggericht coachen.

Andere trainingen

Naast Cultuurproof en vraaggericht coachen bieden SBCM en Cedris tal van andere trainingen aan. Wil je alle trainingen bekijken? Ga dan naar het trainingsoverzicht. Heb je vragen of zoek je meer informatie over onze trainingen? Neem dan contact op met Noraima Kirindongo via info.sbcm@caop.nl of 070-346 5847.