Meld je aan voor de online bijeenkomst Schulden in Bedrijf op 30 januari

Meld je aan voor de online bijeenkomst Schulden in Bedrijf op 30 januari

Vind jij het als werkgever belangrijk om werknemers met (dreigende) geldzorgen te ondersteunen, maar heb je moeite met de implementatie ervan? De Hogeschool Utrecht heeft onlangs de toolkit ‘Schulden in Bedrijf’ gelanceerd om werkgevers hierbij te ondersteunen. Op maandag 30 januari 2023 (van 14.00 tot 15.30 uur) organiseren SBCM en Cedris een online bijeenkomst over deze toolkit. Ook is het plan – om bij voldoende animo van SW-bedrijven – een leernetwerk te staren.

Schulden in Bedrijf

Er bestaan veel tips voor werkgevers om met geldzorgen aan de slag te gaan. Toch blijkt de implementatie in de eigen organisatie vaak lastig, waardoor werknemers met zorgen niet bereikt worden. De toolkit ‘Schulden in Bedrijf’ biedt een oplossing. In de toolkit staan concrete tips in de vorm van korte video’s en praktijkvoorbeelden voor de implementatie van het ondersteuningsaanbod. De toolkit bouwt voort op wat er al bestaat in het veld en versterkt bestaande initiatieven. Zo verwijst het ook naar Geldfit en heeft de toolbox een plek gekregen op de werkgeversportal van Wijzer in Geldzaken en op onze website Inclusiefwerkt.nl/schulden.

Online bijeenkomst 30 januari

Tijdens de online bijeenkomst neemt Rosanne Oomkens van de Hogeschool Utrecht je mee in de inhoud van de toolkit en hoe je deze kunt gebruiken in jouw organisatie. Ook deelt zij de belangrijkste tips en is erik bes ruimte om praktijkervaringen uit te wisselen. Meld je aan via dit formulier.

Verdiepingsnetwerk

Wil jij als bedrijf je eigen aanpak (door) ontwikkelen en heb je hierbij behoefte aan professionele ondersteuning en intervisie met collega-bedrijven? Wanneer er voldoende animo is, willen we in samenwerking met de Hogeschool Utrecht hiervoor een leernetwerk starten. Tijdens de bijeenkomst op 30 januari vertellen we je hier meer over. Je kunt je interesse alvast doorgeven door een e-mail te sturen naar Paula Mensink: p.mensink@caop.nl

Meer informatie

Op onze websitepagina www.inclusiefwerkt.nl/schulden hebben we alle informatie rondom dit thema verzameld, zoals relevante websites, tools, praktijkvoorbeelden en kennis. Heb je zelf een goede tip of praktijkvoorbeeld? Geef dit door aan Paula Mensink: p.mensink@caop.nl.