Sterk aan het Werk festival: doet jouw organisatie ook mee in november?

Sterk aan het Werk festival: doet jouw organisatie ook mee in november?

Ook in 2023 organiseert SBCM weer het festival Sterk aan het Werk om een extra impuls te geven aan LLO in de sector. Dit jaar staat de hele maand november in het teken van leren. Met het aanbod vanuit SBCM, willen we bedrijven ondersteunen om (blijven) leren op een leuke en laagdrempelige manier bij medewerkers onder de aandacht te brengen. Want leren werkt voor iedereen! Lees hier meer over het festival.

Leren kan ook leuk zijn

Blijven leren en ontwikkelen is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Volwassenen met weinig of geen opleiding hebben vaak negatieve associaties met leren. Bijvoorbeeld door vervelende schoolervaringen of omdat ze denken dat ze het toch niet kunnen. Met het festival willen we mensen laten ervaren dat leren ook leuk kan zijn, dat het op verschillende manieren en in kleine stapjes kan, en wat het je oplevert. Leren werkt voor iedereen! Dat willen we ook uitstralen met de Topperverkiezing, een onderdeel van het van het festival.

Op verschillende manieren kan je als bedrijf meedoen aan het festival

Vindt jouw organisatie het ook belangrijk dat medewerkers (extra) gestimuleerd worden om zich verder te ontwikkelen? Doe dan mee aan het festival in de hele maand november. Je bepaalt zelf als organisatie hoe intensief je hieraan vormgeeft. SBCM biedt een divers aanbod aan om hierbij in te zetten:

Pr- en communicatiematerialen

Dit jaar worden weer diverse materialen ontwikkeld, zoals posters en online banners, om het festival(aanbod) en de Topperverkiezing binnen jouw organisatie onder de aandacht te brengen. De Pr-materialen voor de Topperverkiezing zijn al te vinden op www.sbcm.nl/topper. De materialen voor het festival 2023 worden nog ontwikkeld.

Festival-app

In eerdere edities is de (gratis) festival-app LerenWerktVoorIedereen.nl ontwikkeld en uitgebreid met nieuwe korte uitdagingen. Waar nodig gaan we dit jaar nieuwe uitdagingen toevoegen en/of actualiseren. In de maand november kunnen medewerkers die ‘muntjes’ verzamelen in de app, kans maken op een kleine prijs. Deze webapp is ontwikkeld voor de smarthphone, maar kan ook gebruikt worden op de computer. In de app staan vijf thema’s centraal: Taal & Cultuur; Digitale vaardigheden; Geld & Rekenen; Gezond & Veilig werken; prettig samenwerken.

Festivalkrant

Net als vorig jaar brengen we weer een (gratis) Festivalkrant uit. Deze is gevuld met leuke korte oefeningen en tips binnen de thema’s die ook centraal staan in de festival-app. Dit jaar bieden we ook de mogelijkheid om als organisatie hieraan een eigen logo en/of eigen pagina’s toe te voegen. Voor een krant op maat brengen we wel kosten in rekening en zijn de drukkosten voor de eigen organisatie. Een oplage van de standaardkrant kan gratis bij SBCM besteld worden.

Ideeënbox voor aanvullende activiteiten op locatie

Verder bieden we suggesties en tips aan voor het organiseren van laagdrempelige leeractiviteiten op locatie. Denk bijvoorbeeld aan een format voor het organiseren van een workshop over een bepaald onderwerp en (in principe gratis) materialen die je hierbij kunt gebruiken. Heb je zelf mooi materiaal of een tip die wij na eventuele aanpassing hierin mogen opnemen? Neem dan contact op met Paula Mensink via p.mensink@caop.nl

Live dag op woensdag 15 november 2023

Tot slot organiseren wij net als vorig jaar een live festival-dag met leuke laagdrempelige workshops, de uitreiking van de Topperverkiezing en meer. Deze zal plaatsvinden op woensdag 15 november bij Antropia in Driebergen. SW-bedrijven kunnen medewerkers die vallen onder de CAO SW of de CAO Aan de slag hiervoor aanmelden.

Meer informatie en aanmelden?

Op onze webpagina over Sterk aan het Werk lees je meer informatie. Hier zijn ook artikelen te vinden over ervaringen van SW-bedrijven met de eerdere edities.

Wil je als organisatie op de hoogte gehouden van het festival? Of alvast de festivalkrant bestellen of medewerkers aanmelden voor de live dag? Meld je dan aan als contactpersoon via dit formulier. Voor vragen kan je per mail (info.sbcm@caop.nl) of telefoon (070 -376 58 47) contact met ons opnemen en vragen naar Paula Mensink of Noraima Kirindongo.