Twee kosteloze trainingen: ´Begeleider praktijkleren´ en ´Optimalisatie van het ontwikkelproces´

Twee kosteloze trainingen: ´Begeleider praktijkleren´ en ´Optimalisatie van het ontwikkelproces´

Op basis van de regeling ´NL leert door!´ kunnen de eerste 100 deelnemers die zich aanmelden voor  één van de twee trainingen van PTC Werkstap en de ORGB deze kosteloos volgen. Wees er dus snel bij! De eerste training ´Begeleider Praktijkleren´ erkent het belang van gekwalificeerde praktijkopleiders voor de begeleiding van mensen met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt. De tweede training richt zich op het optimaliseren van het ontwikkelproces.

Training ´Begeleider Praktijkleren´

Veel sociaal ontwikkelbedrijven voeren diverse vormen van praktijkleren uit, zoals praktijkleren met de praktijkverklaring. Erkende praktijkopleiders zijn daarbij van belang. Zij zijn namelijk de spil in het arbeidsontwikkelingsproces van medewerkers en werkzoekenden. Voor de begeleiding van mensen met een kwetsbare arbeidsmarktpositie is er vanuit sociaal ontwikkelbedrijven en branches behoefte aan erkenning en kwaliteitsborging. Daarom is het nieuwe landelijk erkende leertraject én het register ´Begeleider Praktijkleren´ ontwikkeld door PTC Werkstap en ORGB.

Tijdens de training ´Begeleider Praktijkleren´ maak je kennis met de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van praktijkleren, ga je aan de slag met praktijkleren, evalueer je deze werkwijze en stel je verbeterpunten vast. De training wordt afgerond met een Proeve van Bekwaamheid, afgenomen door een externe examinator en de mentor binnen jouw bedrijf. Na het behalen van deze proef is het mogelijk om je aan te melden bij het landelijke register Begeleider Praktijkleren.

Training ‘Optimalisatie van het ontwikkelproces´

De training ´Optimalisatie van het ontwikkelproces´ is voor professionals die het bestaande proces en de werkwijze voor arbeidsontwikkeling nog beter willen organiseren en afstemmen op productiedoelen. Tijdens deze training krijg je inzichten en tools waarmee je de huidige werkwijze op jouw afdeling kunt analyseren. Je beschrijft wat goed gaat en wat beter kan.

Vervolgens kies je een passende werkwijze voor de ontwikkeling van mensen waarmee je ontwikkel- en productiedoelen kunt integreren. Met deze inzichten ga je aan de slag om het gewenste ontwikkelproces voor arbeidsontwikkeling vast te stellen, inclusief taakverdeling, benodigde ontwikkeltools en eventuele ondersteunende applicaties. Tevens leer je hoe je dit ontwikkelproces kunt implementeren binnen jouw organisatie en stel je hiervoor een plan op. De training rond je af met een presentatie van het implementatieplan en de resultaten.

Voorwaarden gratis deelname:

Voor de aanmeldingen van beide trainingen geldt dat de eerste 100 deelnemers hun training kosteloos kunnen volgen. Dit is mogelijk gemaakt door de regeling ´NL leert door!`. Overige voorwaarden:

  • Het aanmeldformulier moet voor 1 maart 2023 ingediend zijn.
  • De aanbieding geldt voor de eerste 100 aanmeldingen.
  • Meld je aan als erkend leerbedrijf. Crebonummer: 25775, Logistiek Teamleider.

Meer informatie

Wil je meer informatie over praktijkleren? Neem dan een kijkje op onze website. Voor vragen over de trainingen of over praktijkleren kun je contact opnemen met Arjan van der Borst door te mailen naar a.vanderborst@caop.nl.