De roadshow Kom Op! – ook in 2024

De roadshow Kom Op! – ook in 2024

Het is belangrijk om ongewenst gedrag op de werkvloer aan te pakken. Dit om een positieve werksfeer te bevorderen en om (mentale) gezondheidsklachten en uitval te verminderen. Een sociaal veilige werkomgeving zorgt ervoor dat werknemers zich durven te ontwikkelen, om hulp durven vragen wanneer het (even) niet zo lekker gaat en durven melden als zij met ongewenst gedrag te maken krijgen. Om dit thema bespreekbaar te maken, biedt SBCM ook in 2024 de roadshow Kom Op! kosteloos aan.

Vorig jaar hebben 36 sociale ingezet om extra aandacht te vragen voor sociale veiligheid in hun organisatie. Met de roadshow kunnen zij dit serieuze onderwerp op een laagdrempelige manier aan te kaarten en het gesprek hierover stimuleren.

Positieve ervaring

Naast de theatervoorstelling hebben deze organisaties verdiepingssessies met sleutelfiguren gevoerd om een basis te leggen voor het beleid rondom sociale veiligheid. Op deze manier ontvingen zij handvatten om de sociale veiligheid in hun organisatie structureel op de kaart te zetten en met elkaar op zoek te gaan naar verbetermogelijkheden. De organisaties reageren allen enthousiast op de roadshow. Bekijk het promofilmpje waarin Amfors vertelt over hun ervaringen met de roadshow.

Ook in 2024 beschikbaar!

Vanwege het succes is ook in 2024 de roadshow kosteloos beschikbaar voor sociale ontwikkelbedrijven. Daarnaast gaat SBCM ook door met het ophalen van ervaringen en ontwikkelingen in alle bedrijven waar de roadshow heeft plaatsgevonden. De kennis wordt verwerkt in een toolbox, aangevuld met bestaande materialen zoals de toolbox pesten, verschillende e-learnings en de arbocatalogus PSA. De toolbox kan bedrijven ondersteunen om de sociale veiligheid binnen hun eigen organisatie te vergroten.

De roadshow op jouw locatie?

Door het grote succes zijn er dit jaar beperkte plekken beschikbaar. Aanmelden kan door een mail te sturen naar info.sbcm@caop.nl. Vervolgens neemt Noraima Kirindongo van SBCM contact met je op voor een telefonisch intakegesprek. Meer informatie over de Roadshow lees je op onze website.