Kennis over de overgang: voordelen voor werknemers én organisaties

Kennis over de overgang: voordelen voor werknemers én organisaties

Kennis over en aandacht voor de overgang is belangrijk voor werknemers. Door dit thema bespreekbaar te maken, zorgt een organisatie ervoor dat werknemers zich gehoord voelen en, indien nodig, passende ondersteuning kunnen krijgen. SBCM nodigt je van harte uit om deel te nemen aan het webinar ´Aandacht voor de overgang: juist ook binnen de SW´.

Ook organisaties hebben baat bij kennis over de overgang. De overgang heeft namelijk invloed op zowel de fysieke als de mentale gezondheid van werknemers. Door hierover het gesprek aan te gaan en preventieve maatregelen binnen de organisatie te nemen, versterk je de duurzame inzetbaarheid van werknemers. Daarnaast draag je bij aan het vergroten van werkplezier en het verminderen van ziekteverzuim.

Alle reden dus om hier bij stil te staan! 

Zorg daarom dat je er op 18 maart bij bent om dit webinar te volgen. In het webinar gaat Anja van Woerdekom dieper in op het thema. Anja is Care for Woman specialiste en geeft ook trainingen over de overgang in relatie tot verstandelijke en psychische beperkingen. Zij neemt je mee in wat de overgang inhoudt en hoe het zich kan uiten, specifiek bij een aantal doelgroepen die binnen de SW werkzaam zijn. Daarnaast gaat ze in gesprek over wat je kan doen binnen jouw organisatie om de klachten van overgang bespreekbaar te maken en waar mogelijk te beperken.

Hoor er alles over op 18 maart van 13.30 tot 15.00 uur! Meld je aan via dit aanmeldformulier.