Kom naar het online café: integratie van dove/slechthorende medewerkers op de werkvloer

Kom naar het online café: integratie van dove/slechthorende medewerkers op de werkvloer

Op maandag 30 oktober organiseert SBCM van 13:00 tot 14:00 uur een online café over de integratie van dove/slechthorende medewerkers op de werkvloer. Tijdens dit uur vertelt Nienke Fluitman waarom dit zo belangrijk is en hoe je gebarentaal kunt introduceren en/of bevorderen op de werkvloer, maar ook op welke momenten je een tolk inzet en hoe.

Aan de slag met gebaren op de werkvloer

Met de kennis die je opdoet tijdens dit online café kun je dove en slechthorende medewerkers beter ondersteunen, en dat is enorm waardevol. Mensen met een auditieve beperking kunnen namelijk vaak goed werk verrichten met de juiste ondersteuning. Het kunnen communiceren met horende collega’s, zorgt er ook voor dat medewerkers onderdeel worden van het team. Train daarom je collega’s in het maken van een gebaar.

Hoe je dat doet kan Nienke Fluitman tot in detail uitleggen. Nienke is gebarentaal docent en afgestudeerd aan het Instituut voor Gebaren, Taal en & Dovenstudies verbonden aan de Hogeschool Utrecht. Tijdens het online café zal ze dieper ingaan op de integratie van dove/slechthorende medewerkers op de werkvloer en antwoord geven op al je vragen.

Meld je aan voor het online café

Wil jij op maandag 30 oktober aanwezig zijn bij dit (gratis) online café? Meld je dan aan via het aanmeldformulier. Wil je meer weten over gebaren op de werkvloer en wat je kan doen om de integratie van dove/slechthorende medewerkers te bevorderen? Ga dan ook aan de slag met de gratis e-learning Gebarentaal op de werkvloer of bekijk onze incompany-training over dit onderwerp.