Home » Agenda » Meld je aan voor het congres ‘Kansen in Krapte op 20 juni’
Congres

Meld je aan voor het congres ‘Kansen in Krapte op 20 juni’

De personeelskrapte drukt een belangrijke stempel op de samenleving én ook op onze economie. Tegelijkertijd staat een grote groep mensen nog langs de zijlijn. Die twee problemen samen bieden misschien wel impactvolle kansen. Want als het lukt om meer mensen te laten meedoen op de arbeidsmarkt, verkleinen we die krapte. Tijdens het congres ‘Kansen in Krapte’ dat Cedris en SBCM op 20 juni organiseren, gaan we daarom op zoek naar die kansen voor drie sectoren: Zorg, Techniek en Circulariteit. Wil jij een bijdrage leveren aan de oplossing? Dan zien we jou graag op 20 juni 2024 bij 1931 in Den Bosch.

Registreren

De beperking voorbij

De verwachting is dat de krapte op de arbeidsmarkt de komende jaren nog aan zal houden. We zullen daarom echt anders moeten kijken naar hoe we werk organiseren en talent ontwikkelen, om zo te zorgen dat we het werk ook gedaan krijgen. Tijdens het congres ‘Kansen in krapte’ gaan we hier samen mee aan de slag. Aan de hand van challenges uit drie sectoren zoeken we naar het antwoord op de vraag: ‘hoe maken we kansen in krapte?’.

Challenges

In samenwerking met brancheverenigingen zijn de vraagstukken voor het congres         vormgegeven.

  • Zo zoeken we voor Zorg in samenwerking met ActiZ naar een antwoord op de vraag: ‘Hoe kunnen we met iedereen die een ondersteuningsbehoefte heeft om aan het werk te komen, en te blijven, daadwerkelijk, duurzaam en waardevol bijdragen aan de ouderenzorg?
  • Voor Techniek onderzoeken we samen met de Industriecoalitie de vraag: ‘Hoe kunnen we werkgevers in de techniek en organisaties met aanbod van nieuwe doelgroepen op een laagdrempelige manier met elkaar in contact brengen en houden, zodat structureel meer mensen in deze sector aan het werk gaan?
  • Samen met BKN en NVRD gaan we voor Circulariteit aan de slag met ‘Hoe kunnen we (jonge) mensen met een ondersteuningsbehoefte een aantrekkelijk ontwikkelpad bieden in de circulaire economie, zodat deze doelgroep niets liever wil dan in deze sector te (blijven) werken?‘.

Stuk voor stuk vraagstukken waarin jij het verschil kunt maken. Wil je meer weten over deze vraagstukken? Kijk dan hier: https://www.cedrisevents.nl/Kanseninkrapte/nl/challenges

Design Thinking

Dit jaar dus geen plenaire sprekers of workshoprondes waar je uit kan kiezen. Maar een congres dat volledig is opgebouwd om zelf de handen uit de mouwen te steken met een van deze vraagstukken in een mini-hackathon. In kleine en diverse teams ga je, onder begeleiding van STUDIO.WHY, door middel van Design Thinking aan de slag met het vraagstuk en ontstaat een scala aan mooie ideeën. Ideeën waarbij jij zelf ook een rol kan spelen in de uitvoering. Want voor de inclusieve arbeidsmarkt hebben we echt iedereen nodig! Bekijk hier het programma: https://www.cedrisevents.nl/Kanseninkrapte/nl/programma

Klaar om het anders aan te pakken?

Directeuren en medewerkers van sociaal ontwikkelbedrijven, beleidsmakers bij gemeenten en ministeries, adviseurs bij UWV en nog vele anderen nodigen we uit om samen een stap te zetten richting de arbeidsmarkt voor iedereen. Maak jij samen met ons kansen van de krapte? Dan zien we je graag op 20 juni 2024 bij 1931 Den Bosch. Tot dan, kanskijker!

Registreren

 

Praktische informatie

Datum
Donderdag 20 juni

Locatie
Congrescentrum 1931, Oude Engelenseweg 1, 5222 AA ‘s-Hertogenbosch

Tijd
13.00 – 16.30

 

 

Direct naar de informatie