Meld je aan voor het symposium Platformwerk – Het kan ook anders! op 20 april

Meld je aan voor het symposium Platformwerk – Het kan ook anders! op 20 april

Op donderdag 20 april 2023 organiseren NSvP en SBCM gezamenlijk een symposium over online platformwerk. Tijdens dit symposium staan de mogelijkheden van platformtechnologie voor een inclusieve arbeidsmarkt centraal. Hoe maken we van werken via een online platform een kans in plaats van een bedreiging voor de kwaliteit van werk?

Platformtechnologie kan – in combinatie met de nodige ondersteuning- ook voor mensen met een kwetsbare arbeidsmarktpositie een rol spelen bij het vinden van duurzaam en passend werk. Tijdens de conferentie presenteren we de praktijkervaring die is opgedaan bij de projecten van de PlatformChallenge, die met steun van de NSvP en SBCM zijn ontwikkeld. Deelnemers van het symposium ontvangen tevens het boek ‘Inclusief Platformwerk’.

Wie, waar en wanneer

Dit symposium is interessant voor iedereen die bezig is met innovaties binnen gemeenten, sociale werkbedrijven en ondernemingen, MVO-werkgevers, maatschappelijk georiënteerde technologie partijen, overheid en maatschappelijke investeerders. We verwelkomen jullie allen graag op 20 april in het Meeting Center De Eenhoorn in Amersfoort. Het symposium is van 13:30 tot 16:30 en wordt afgesloten met een borrel. Voorafgaand aan het symposium wordt ook een lunch aangeboden. Als je hiervan gebruik wilt maken, kun je dat aangeven bij je aanmelding. De aanvangstijd van de lunch is ca.12:30 uur.

Het programma

12:30 – 13:15 u Inlooplunch (aangeven bij aanmelding)
13:30 u Aanvang programma, opening door SBCM en NSvP
13:35 u Impressie in woord en beeld van praktijkvoorbeelden van online platformwerk met een maatschappelijk karakter
13:45 u Hoe zijn de drie partijen uit de Inclusief PlatformChallenge aan de slag gegaan en wat leren we hiervan? (door Laura Lamers, Universiteit Twente)
14:10 u Hoe kijkt platformondernemer aan tegen de vraag om meer sociale waarde? (door Niels Arntz, Temper). Plus korte reflectie vanuit praktijk en wetenschap.
15:00 – 16:00 u Drie interactieve keuzesessies:
  1. Wat kunnen gemeenten en werkbedrijven met platformwerk? Met Muriël Serrurier Schepper (Media Perspectives) en Marjolein Grootjen (jobcoach WSP Gooi en Vechtstreek).
  2. Platformwerk opzetten vanuit coöperatieve gedachte. Met Jessica de Ruijter (directeur LaNSCO).
  3. Hoe kun je platformen inclusiever maken met behulp van technologische aanpassingen? Hoe zien platformen hun rol in de toekomst? Met Robbert Boonk (Work 4 Everyone) en spreker van 8Vance.
16:00 u Plenaire wrap-up en afsluiting
16:30 u Borrel en napraten

Meld je aan!

Kortom, een inspirerende middag over de kansen van platformtechnologie vol praktijkervaringen, plenaire sprekers, interactieve subsessies en het delen van kennis en ervaring. Zet donderdag 20 april alvast in de agenda en meld je via dit formulier aan voor het gratis symposium! Dan ontvang je binnenkort meer informatie over deze middag.