Meld je aan voor het landelijk MZSW-congres over modernisering van medezeggenschap (12 oktober)

Meld je aan voor het landelijk MZSW-congres over modernisering van medezeggenschap (12 oktober)

Het landelijke MZSW-congres komt er weer aan! Dit jaar organiseren SBCM en de landelijke klankbordgroep het jaarlijkse congres op 12 oktober 2023. Zoals de afgelopen jaren, vindt ook dit keer het congres plaats in Antropia, Driebergen. Het thema dat dit jaar centraal staat, is de modernisering van medezeggenschap.

Een kern-OR, een regie-OR, een netwerk-OR, een OR-2.0 of zelfs al 3.0. Het zijn termen die je vast weleens voorbij hebt horen komen, maar uiteindelijk draait het om hetzelfde: modernisering van medezeggenschap. Maar wat betekenen dit soort vernieuwingen? Waarom is het nodig? En hoe regel je dit? Kom op 12 oktober 2023 naar het MZSW-congres en ontdek het zelf!

Het is tijd voor modernisering van medezeggenschap

Veel sociale werkbedrijven hebben te maken met veranderingen en vernieuwingen. Denk aan de instroom van nieuwe doelgroepen, de veranderde rol van sociale werkbedrijven en gedetacheerde medewerkers die elders werken. Ook een fusie met een gemeentelijke afdeling werk & inkomen kan vragen om een aanpassing van de ondernemingsraad. En niet alleen de vorm, maar ook het OR-werk verandert. Besluitvorming komt steeds meer stapsgewijs tot stand. De OR kan niet meer wachten op de adviesaanvraag en pas dan reageren. Maar hoe word je eerder betrokken, kun je handig bijsturen en toch de formele adviesrol behouden?

Deze en nog veel meer vragen zijn relevanter dan ooit. Op het MZSW-congres zet je de eerste stap naar het vinden van de antwoorden voor jouw organisatie. Hier laten inspirerende sprekers en voorbeelden van IBN, Pantar en Drechtwerk je kennismaken met modernisering van medezeggenschap en ga je vervolgens zelf aan de slag tijdens de interactieve workshops. Hierin duik je dieper in specifieke onderwerpen en krijg je handvatten waar je direct mee aan de slag kunt. Zo ben jij voorbereid op de medezeggenschap van de toekomst!

Meer informatie en aanmelden

Wil je meer weten over het MZSW-congres, ontdekken aan welke workshops je kunt meedoen en je meteen aanmelden voor deze inspirerende dag? Kijk dan op de congreswebsite.