Kennisplein BRAVO

Bewegen, Roken, Alcohol, Voeding en Ontspanning

Bravo

BRAVO staat voor Bewegen, Roken, Alcohol, Voeding en Ontspanning. Door een goed vitaliteits- en gezondheidsbeleid, met structurele aandacht voor BRAVO-thema’s, komen medewerkers beter in hun vel te zitten. Hierdoor verbetert hun duurzame inzetbaarheid, ook bij externe werkgevers.

B

Bewegen

Mensen die meer dan gemiddeld bewegen, voelen zich lekkerder, zijn aantoonbaar gezonder en verouderen minder snel. Bewegen draagt bij aan vitale werknemers en daarmee aan een vitaal bedrijf.

R

Roken

Roken is van grote invloed op de gezondheid van medewerkers. Door aandacht te besteden aan rookgedrag kun je als organisatie veel gezondheidswinst boeken.

A

Alcohol & Drugs

Het gesprek over overmatig alcoholgebruik is nog vaak een taboe, terwijl vijf procent van de beroepsbevolking een probleemdrinker is. Met de juiste aanpak is hier wat aan te doen.

V

Voeding

Uit onderzoek blijkt dat medewerkers in de SW vaker ongezond eten en daardoor vaker overgewicht hebben. Dit leidt tot verschillende gezondheidsrisico’s.

O

Ontspanning

Ontspanning is belangrijk voor de gezondheid van medewerkers. Door op tijd stress of slaapproblemen te signaleren en ontspanningsactiviteiten te organiseren, stimuleer je als werkgever een gezonde werkhouding.