Ontspanning

Pak stress en slaapproblemen aan

Ontspanning

Stress en slaapproblemen kunnen ervoor zorgen dat medewerkers minder productief worden en vaker verzuimen. Hun duurzame inzetbaarheid komt onder druk te staan. Op deze pagina leer je als werkgever om dit te signaleren en aan te pakken. Niet alleen door te kijken naar stressfactoren op het werk, maar ook naar eventuele onderliggende problemen, zoals bijvoorbeeld schulden. Ook vind je op de pagina tips om minder last van stress te krijgen en om beter te slapen.

Voor de werknemer

Snel beter in je vel

Op snelbeterinjevel.nl staan drie online trainingen. Hiermee werk je zelfstandig aan slaap-, pieker- of stressklachten. Een training bestaat uit oefeningen die je kunnen helpen om je klacht te verminderen.

Lees meer
Meer voor de werknemer

Voor de werkgever

Verschillende soorten stress

Medewerkers kunnen te maken krijgen met verschillende soorten stress. In het onderstaande document lees je meer over werkstress, burn-outs, posttraumatische stress, relatiestress, infostress, vakantiestress en sportstress.

Lees meer
Fitbreaks

Het Nederlands Instituut voor Sport & Bewegen heeft een digitale folder gemaakt over fitbreaks: korte activiteiten die medewerkers voor, tijdens en na het werk kunnen doen waardoor ze zich fitter en vitaler voelen.

Lees meer
Schulden en werk

Er zijn in Nederland veel huishoudens met geldproblemen: 62% van de bedrijven heeft werknemers met schulden. Schulden en geldzorgen kunnen veel impact hebben op medewerkers. Mensen met schulden zijn vaak zoveel met geld bezig dat ze niet goed meer na kunnen denken over andere zaken. Daardoor...

Lees meer
Communicatievoorbeelden SW-bedrijven over ontspanning

Bekijk onderstaande flyers waarmee SW-organisatie DSW het belang van rust en ontspanning toonde aan medewerkers. De centrale slogan hierbij was: ‘Ontspan zodra je kan!’ Gebruik deze flyers als inspiratie voor een eigen communicatiecampagne over ontspanning.

DSW Flyer...

Lees meer
Dag van de Slaap

Dat slapen belangrijk is om je fit en vitaal te voelen, weten we allemaal. Veel werkgevers én werknemers vinden slaap echter vooral een privéaangelegenheid. En dat terwijl het wel degelijk grote invloed heeft op het werk. Een goede nachtrust is belangrijk om gezond aan het werk te blijven. 17...

Lees meer
Meer voor de werkgever