Roken

Steun voor stoppers

Roken

Roken is van grote invloed op de gezondheid van medewerkers. Door aandacht te besteden aan rookgedrag kun je als organisatie veel gezondheidswinst boeken. Dat is echter niet eenvoudig. Deelname aan cursussen is moeilijk te realiseren, stoppen is meestal niet duurzaam en medewerkers krijgen thuis vaak onvoldoende steun. Lees op deze pagina hoe het wél moet. Wil je zelf stoppen? Maak dan gebruik van onderstaande informatie.

Voor de werknemer

De stopsite

De Stopsite is een website die je helpt om te stoppen met roken. Je kunt een motivatietest doen om er achter te komen of je klaar bent om te stoppen. Ook kun je een gratis cursus volgen.

Lees meer
Ik stop nu

De website Ikstopnu.nl helpt je om te stoppen met roken en om gestopt te blijven. De site biedt tips, informatie en een gratis Stoplijn die je kunt bellen bij moeilijke momenten.

Naar Ikstopnu.nl

Lees meer
Ik (r)ook niet

Stivoro heeft een aantal jaar geleden een folder gemaakt met weetjes over roken. Wat zit er bijvoorbeeld in een sigaret? En hoe komt het dat je verslaafd kunt raken aan sigaretten? Je kunt je kennis over roken testen met tien vragen.

Bekijk de folder Ik (r)ook niet

Lees meer
Jellinek Online Zelfhulp

Jellinek, gespecialiseerd in verslavingen, heeft een online zelfhulp gemaakt waarmee je in je eigen tijd kan stoppen met roken. De hulp is gratis en ook te gebruiken op je mobiel of tablet.

Lees meer
Stoppen met roken… zonder extra kilo’s

Stoppen met roken levert je veel voordelen op, maar je kunt er ook een aantal kilo van aankomen. Veel mensen die stoppen worden zwaarder. Toch hoeft dat niet. In de digitale brochure ‘Stoppen met roken… zonder extra kilo’s’ lees je hoe je jouw gewicht onder controle houdt.

Lees meer
Meer voor de werknemer

Voor de werkgever

Toolbox Aanpak Roken

Door stoppen met roken te bevorderen is veel gezondheidswinst te behalen, bij uitstek in SW-organisaties waar relatief veel medewerkers roken. De toolbox Aanpak Roken biedt praktische handvatten en inspiratie voor SW-bedrijven om stappen te zetten naar een rookvrije(re) organisatie. De toolbox...

Lees meer
Aanpak stoppen met roken voor de SW

Samen met het Trimbosinstituut zijn SW-bedrijven in 2016 met elkaar in gesprek gegaan over de aanpak van roken. SBCM was hier bij en gaf een presentatie over het rookgedrag van SW-medewerkers en hoe je hier als organisatie iets tegen kan doen.  

Lees meer
Rokeninfo voor professionals

Op de website Rokeninfo van het Trimbos Instituut vinden mensen die willen stoppen met roken informatie en hulp. De site bevat ook een onderdeel voor professionals in de zorg, het onderwijs en bij gemeenten.

Lees meer
Kwaliteitsregister Stoppen met Roken

In het Kwaliteitsregister Stoppen met Roken vind je professionals die effectief bewezen stoppen-met-rokeninterventies aanbieden. Je kunt zoeken op naam, plaats, of interventiemethode.

Lees meer
Tomingroep helpt medewerkers te stoppen met roken

De ondernemingsraad van Tomingroep heeft in 2016 het initiatief genomen om een cursus stoppen met roken voor medewerkers te organiseren. In het praktijkvoorbeeld lees je hoe de OR dat voor elkaar heeft gekregen en welke tips zij andere SW-bedrijven mee willen geven.

Medewerkers van...

Lees meer
Communicatievoorbeelden SW-bedrijven over roken

Bekijk onderstaande voorbeelden van posters en folders, waarmee drie SW-organisaties het roken onder medewerkers proberen te ontmoedigen.

DSW

DSW heeft een aantal posters ontwikkeld die medewerkers tonen hoeveel geld ze kunnen besparen door te stoppen met roken. Centraal staat de vraag:...

Lees meer
Meer voor de werkgever