Voeding

Langer duurzaam inzetbaar met gezonder eten

Voeding

Uit onderzoek blijkt dat SW-medewerkers vaker ongezond eten, waardoor ze geregeld kampen met overgewicht. Dit resulteert in een hoger verzuim en een twee keer zo hoge kans om arbeidsongeschikt te raken. Leer met de tools op deze pagina hoe je gezonder kunt eten. Of lees hoe je als werkgever een gezond dieet kunt stimuleren om de duurzame inzetbaarheid van medewerkers te verbeteren.

Voor de werknemers

Voeding

Uit onderzoek blijkt dat SW-medewerkers vaker ongezond eten, waardoor ze geregeld kampen met overgewicht. Dit resulteert in een hoger verzuim en een twee keer zo hoge kans om arbeidsongeschikt te raken. Leer met de tools op deze pagina hoe je gezonder kunt eten. Of lees hoe je als werkgever een...

Lees meer
Hoe begin ik met gezonder eten?

Op de website van Het Voedingscentrum vind je de pagina ‘Hoe begin ik met gezonder eten?’. Met een korte vragenlijst, een Eetmeter, apps en recepten word je geholpen om gezonder te eten.

Lees meer
Meer voor de werknemer

Voor de werkgevers

Voeding

Uit onderzoek blijkt dat SW-medewerkers vaker ongezond eten, waardoor ze geregeld kampen met overgewicht. Dit resulteert in een hoger verzuim en een twee keer zo hoge kans om arbeidsongeschikt te raken. Leer met de tools op deze pagina hoe je gezonder kunt eten. Of lees hoe je als werkgever een...

Lees meer
Richtlijnen gezonde kantines

Het Voedingscentrum heeft richtlijnen opgesteld om kantines gezonder te maken. Voldoende gezonde keuze en een gezonde uitstraling staan hierbij centraal. De richtlijnen zijn gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek.

Lees meer
Nulmeting voor onderzoek naar voeding

Concern voor Werk voerde een paar jaar geleden een onderzoek uit naar het voedingspatroon van medewerkers. Met een vragenlijst deed het SW-bedrijf een nulmeting en peilde de behoefte onder medewerkers om mee te doen aan programma’s rondom voeding.

Lees meer
Communicatievoorbeelden SW-bedrijven over voeding

Bekijk onderstaande voorbeelden van posters en folders, waarmee vijf SW-organisaties hun medewerkers stimuleren om gezonder te eten.

Concern voor Werk Menukaart: De menukaart van Concern voor Werk, die is onderverdeeld in Gezond en Ongezond; Poster appel: ‘Snoep...

Lees meer
Meer voor de werkgever