Home » Onderzoeken » Geef succesvol invulling aan diagnostiek dankzij deze praktijkvoorbeelden
Onderzoek

Geef succesvol invulling aan diagnostiek dankzij deze praktijkvoorbeelden

Ben jij een manager of beleidsmaker bij een gemeentelijke instantie of een sociaal ontwikkelbedrijf? Houd jij je bezig met diagnostiek van mensen om hen vervolgens zo goed mogelijk naar duurzaam werk te begeleiden? Laat je dan inspireren door vijf geslaagde praktijkvoorbeelden in de publicatie ‘Diagnostiek bij de uitvoering van de Participatiewet.’

Diagnostiek bij de uitvoering van de Participatiewet

In de publicatie Diagnostiek bij de uitvoering van de Participatiewet vind je vijf succesvolle praktijkvoorbeelden van sociale ontwikkelbedrijven die in nauwe samenwerking met gemeenten de diagnostiek van hun werknemers efficiënt hebben ingericht. Lees in de publicatie meer over een brede diagnostische aanpak binnen een ketenorganisatie, een beknopte diagnose aan de toegangspoort van een gemeentelijke organisatie en een praktijkvoorbeeld waarbij de diagnose deel uitmaakt van een workflow op de werkvloer.

Aan de slag met succesfactoren

Op basis van deze praktijkvoorbeelden zijn bepaalde succesfactoren geïdentificeerd waar je zelf mee aan de slag kunt. Hierdoor hoef je niet zelf het wiel opnieuw uit te vinden, maar kun je profiteren van de kennis en ervaringen van anderen.

Download de publicatie Diagnostiek bij de uitvoering van de Participatiewet

Werkwijzer diagnose

Ben je benieuwd naar wat er nodig is om tot een goede diagnose te komen? Raadpleeg dan de Werkwijzer Diagnose