Versterk de digitale vaardigheden van medewerkers met hulp- en leeraanbod

Versterk de digitale vaardigheden van medewerkers met hulp- en leeraanbod

Digitaal meedoen is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Dat geldt zeker voor een grote groep medewerkers binnen de SW. SBCM heeft daarom een inventarisatie gemaakt van hulp- en leeraanbod dat beschikbaar is om medewerkers digitaal vaardiger te maken. Bekijk het digitale hulp- en leeraanbod op de website.

Digitale middelen

Vooral sinds de covid-19-uitbraak gebruiken we steeds vaker digitale middelen bij dagelijkse activiteiten als school en werk en in sociaal contact. Het is dus belangrijk om daar mee om te kunnen gaan. Maar ongeveer 2,5 miljoen Nederlanders vinden het moeilijk om te werken met digitale apparaten als een computer, smartphone of tablet en 1, 2 miljoen Nederlanders hebben nog nooit internet gebruikt (Algemene Rekenkamer, 2016).

Tips en praktijkvoorbeelden gezocht

Heb jij nog een tip of goed praktijkvoorbeeld om medewerkers digitaal vaardiger te maken? Mail die dan naar Paula Mensink, projectleider SBCM, naar p.mensink@caop.nl. Alle tips en voorbeelden zetten we op onze website. Ook organiseren we nog een online inspiratiesessie over dit onderwerp.