Lees- en luistertips

Lees- en luistertips

Je hoeft je niet te vervelen deze zomer! Neem bijvoorbeeld het boek ‘Een leven lang inzetbaar’ mee naar het strand. Dit handboek is geschreven voor werkgevers, (lijn)managers, personeelsfunctionarissen of individuele werknemers met een overzicht van wat er bekend is in Nederland over het thema duurzame inzetbaarheid. Je kunt het boek kopen of de pdf downloaden.

Of lees het boek ‘Het goud van de Participatiesamenleving’, dat dieper ingaat op de Go-riskpolis in plaats van No-riskpolis. Dit verhaal laat een technisch kader met onderbouwing van cijfers zien. Aangevuld met verschillende ervaringsverhalen. Ook het boek ‘Naar een nieuw sociaal contract’ bevat interessant leesvoer voor de zomer. De vraag die centraal staat in dit boek is of het sociaal contract van Nederland beter kan.

Liever een podcast luisteren? Luister dan eens naar de podcastserie ‘Bruggenbouwers voor de regionale arbeidsmarkt’. In deze podcastserie slaan twee organisaties hun handen ineens om te praten over mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Met deze podcast creëren zij een trefpunt tussen ondernemers, zorgverleners, zoekenden en degenen die al een baan hebben gevonden. Je kunt de podcastserie hier luisteren.