Meedoen in de (digitale) maatschappij moet voor iedereen mogelijk zijn!

Meedoen in de (digitale) maatschappij moet voor iedereen mogelijk zijn!

Digitale vaardigheden zijn essentieel om mee te doen in de huidige (digitale) maatschappij. Veel medewerkers binnen de SW hebben hier moeite mee. Ook voor werkgevers is het lastig. Hoe begeleid je medewerkers zo goed mogelijk bij hun ontwikkeling? Bij leerwerkbedrijf Promen worden medewerkers goed begeleid bij het ontwikkelen van digitale vaardigheden. Want Leren werkt voor iedereen!

In het kader van de online kennisweek Sterk aan het Werk bracht prinses Laurentien, mede initiatiefnemer van de Alliantie Digitaal Samenleven, afgelopen september een bezoek aan leerwerkbedrijf Promen in Gouda. Daar ging zij onder andere in gesprek met Daniëlle van der Veen, medewerker van het Talent Ontwikkel Plein bij Promen.

Het Talent Ontwikkel Plein van Promen

Op het Talent Ontwikkel Plein kunnen medewerkers aan de slag met online leerprogramma’s van onder andere de WERK-portal.nl. Daniëlle begeleidt haar collega’s hierbij. Daniëlle is van mening dat iedereen nieuwe dingen kan leren, zoals digitale vaardigheden. Ze ziet ook wat het mensen oplevert: zelfvertrouwen en zelfstandigheid. Ze leren bijvoorbeeld zelf online verlof aanvragen, bankzaken regelen, makkelijker met het ov reizen en een kaartje reserveren. Ook Promen als werkgever heeft hier profijt van volgens Daniëlle: ‘Als medewerkers tijd krijgen om op een veilige plek aan zelfredzaamheid te werken, worden ze blijer en werken ze met meer plezier. Door alles wat ze leren, worden ze sterker in het werk. Onbewust gaan ze groeien en als ik dat benoem, herkennen ze het.’

Bekijk de video met Daniëlle van Promen en prinses Laurentien hieronder.

Ga aan de slag met digitale vaardigheden in de app Sterk aan het Werk

De video met Daniëlle en prinses Laurentien is ook te vinden in de app Sterk aan het Werk onder het thema digitale vaardigheden. Deze app is gelanceerd tijdens de online kennisweek Sterk aan het Werk. Naast video’s zijn er korte online leeractiviteiten te vinden op verschillende thema’s.

In een artikel voor het SW-Journaal van december 2021 delen Leerwerkbedrijven Promen en Rotterdam inclusief over hun ervaringen met de Kennisweek Sterk aan het Werk 2021.

Hulp- en leeraanbod digitale vaardigheden

SBCM heeft vorig jaar een inventarisatie gemaakt van het hulp- en leeraanbod digitale vaardigheden om medewerkers te ondersteunen. Heb je een tip of mooi voorbeeld? Mail dit dan naar Paula Mensink via p.mensink@caop.nl.