Leuk, leerzaam en laagdrempelig aan de slag met LLO tijdens Sterk aan het Werk-festival

Leuk, leerzaam en laagdrempelig aan de slag met LLO tijdens Sterk aan het Werk-festival

“De SW-sector enthousiasmeren voor het mooie leer-en ontwikkelaanbod van SBCM”, dat nam ik mij 1,5 jaar geleden voor toen ik aantrad als voorzitter van het A&O-fonds sociale werkgelegenheid en kenniscentrum.” Het festival Sterk aan het Werk is hét SBCM-evenement waar kennis en faciliteiten voor het leven lang ontwikkelen (LLO) van medewerkers in de sector samenkomen. Vandaag gaat het van start! In 5 jaar tijd is Sterk aan het Werk uitgegroeid van een eendaags evenement voor medewerkers in de SW tot een maand vol inspiratie, ideeën, inzichten en praktische tools, waarmee SBCM medewerkers én organisaties ondersteunt en stimuleert om extra aandacht te besteden aan LLO.

Praktisch en laagdrempelig

Tijdens het festival staan vijf thema´s centraal: taal & cultuur, digitale vaardigheden, geld & rekenen, gezond & veilig werken en prettig samenwerken. Deze thema´s komen terug in ons aanbod. Zo kunnen medewerkers via de festival (web)app deelnemen aan laagdrempelige activiteiten, zoals een dialoogspel of mini-quiz. En wordt er via de organisaties een festivalkrant voor medewerkers verspreid. Ook zijn er dit jaar offline groepsspellen. Deze vind je in de toolbox Leermiddelen, waar tips staan om leeractiviteiten op locatie te organiseren.

Sterk aan het Werk wil met deze toegankelijke middelen en activiteiten laten zien dat je leren en ontwikkelen op een eenvoudige manier en met kleine stapjes binnen jouw organisatie kan faciliteren. Zo ervaren medewerkers op een laagdrempelige manier hoe leuk en gemakkelijk het is om nieuwe kennis op te doen.

Meer zelfvertrouwen en plezier

Waarom is LLO zo belangrijk? Omdat een medewerker die groeit en ontwikkelt veranderingen op de arbeidsmarkt beter omarmt, nieuwe vaardigheden opdoet en misschien nog wel belangrijker, met meer zelfvertrouwen en plezier werkt en in het leven staat. Het is hen van harte gegund. Immers zonder onze medewerkers zou de samenleving die Nederland heet er minder fraai voorstaan.

Aan de slag met LLO

Ik nodig organisaties harte uit om deze komende maand te zien als een kans om extra te investeren in groei en ontwikkeling. Of het nu gaat om het verbeteren van bestaande vaardigheden, het aanleren van nieuwe vaardigheden of het ontdekken van nieuwe talenten. Door LLO te stimuleren, werken we binnen de sector aan een toekomst waarin iedereen de mogelijkheid heeft om te groeien, bij te dragen én te schitteren.

Laten we samen sterk aan het werk gaan met LLO in november!

Raymond Vlecken
Voorzitter SBCM