Home » Actueel » Ontwikkelen doe je samen
Actueel

Ontwikkelen doe je samen

Wij weten dat de kracht van ontwikkeling schuilt in samenwerking, ook met onze werknemers zelf. Maar hoe zetten we die samenwerking om in concrete en effectieve ontwikkelingspaden? Hoe kunnen we ervoor zorgen dat onze visie op ontwikkeling ook écht verankerd wordt in onze organisaties?

Om het antwoord daarop verder te verkennen en invulling te geven aan ontwikkeling binnen onze sector, is er nu de checklist voor het Inrichten van Ontwikkelroutes. Deze handige checklist, ontwikkeld door TNO en SBCM, is een praktisch hulpmiddel om ontwikkelingspaden te bouwen of te verbeteren voor en samen met werknemers binnen de CAO SW en de CAO Aan de Slag. Ben jij binnen de SW betrokken bij leren en ontwikkelen en wil je samen met collega’s uit de sector actief aan de slag met de checklist en hoe deze jouw organisatie kan helpen? Kom dan op maandag 24 juni van 9.30 tot 12.00 uur naar deze inspirerende en creatieve bijeenkomst in Utrecht.

Tijdens deze bijeenkomst gaan we in gesprek over onderstaande vijf thema’s. In het World Café gaan we vervolgens actief met de toepassing van de checklist aan de slag. De vijf thema’s van de checklist staan centraal.

  • Visie: Hoe ontwikkelen we een heldere visie op ontwikkeling binnen onze organisatie?
  • Borging: Hoe zorgen we ervoor dat deze visie daadwerkelijk geïmplementeerd wordt?
  • Leeromgeving: Hoe creëren we een ideale leeromgeving voor onze werknemers?
  • Motivatie: Hoe stimuleren we werknemers om zich te willen ontwikkelen?
  • Begeleiding: Hoe ondersteunen we begeleiders om het beste uit hun werknemers te halen?

Daarnaast neemt Ros Houben, projectleider van het ontwikkelnetwerk WPO, je mee in het vernieuwingsproject van de methodiek WerkPlekOpleiden. Ook in zijn verhaal uit de praktijk komen de vijf thema´s uit de checklist helder terug.

Zorg dat je erbij bent!

Wil jij met collega’s uit de sector:

  • Bouwen aan effectieve ontwikkelpaden en -programma’s voor onze werknemers?
  • Ervaren wat de Checklist voor het inrichten van Ontwikkelroutes voor jouw organisatie kan betekenen?
  • Feedback geven over welke ondersteuning en hulpmiddelen daarvoor nodig zijn?

Meld je dan nu aan via het aanmeldformulier. Laten we samen werken aan ontwikkeling! Voel je vrij een collega mee te nemen, want ontwikkelen doen we samen.

Praktische informatie

Datum: 24 juni 2024
Tijd: van 09.30 tot 12.00 uur
Locatie: Aristo Lunetten, Brennerbaan 150 in Utrecht