Home » BRAVO

BRAVO

Goede gezondheid is belangrijk. BRAVO helpt werkgevers om aan de slag te gaan met een gezonde leefstijl voor werknemers. Dat is voor de persoon zelf fijn, maar ook voor de werkgever. Want een gezonde werknemer is minder vaak ziek, kan meer aan, heeft meer werkplezier en ervaart vaak meer binding met de organisatie.

BRAVO

De BRAVO-toolbox is opgesteld voor professionals van sociaal ontwikkelbedrijven die actief aan de slag willen met het bevorderen van een gezonde leefstijl van werknemers en het vergroten van hun duurzame inzetbaarheid. BRAVO gaat over de belangrijkste factoren die van invloed zijn op gezondheid: Bewegen, stoppen met Roken, stoppen met Alcohol, drugs- en middelengebruik, gezonde Voeding en Ontspanning. Ook zijn een aantal aanverwante onderwerpen toegevoegd zoals mantelzorg, overgang, rouw en slaap.

Ook individuele werknemers die aan de slag willen met hun eigen gezondheid kunnen gebruikmaken van de toolbox!

Ga naar de toolbox

B – Bewegen

Mensen die meer dan gemiddeld bewegen, voelen zich lekkerder, zijn aantoonbaar gezonder en verouderen minder snel. Bewegen draagt bij aan vitale werknemers en daarmee aan een vitaal bedrijf.

Alles over Bewegen

R – Roken

Roken is van grote invloed op de gezondheid van medewerkers. Door aandacht te besteden aan rookgedrag kun je als organisatie veel gezondheidswinst boeken.

Alles over Roken

A – Alcohol & Drugs

Het gesprek over overmatig alcoholgebruik is nog vaak een taboe, terwijl vijf procent van de beroepsbevolking een probleemdrinker is. Met de juiste aanpak is hier wat aan te doen.

Alles over Alcohol en Drugs

V – Voeding

Uit onderzoek blijkt dat medewerkers in de SW vaker ongezond eten en daardoor vaker overgewicht hebben. Dit leidt tot verschillende gezondheidsrisico’s.

Alles over Voeding

O – Ontspanning

Ontspanning is belangrijk voor de gezondheid van medewerkers. Door op tijd stress of slaapproblemen te signaleren en ontspanningsactiviteiten te organiseren, stimuleer je als werkgever een gezonde werkhouding.

Alles over Ontspanning