Win jij de SBCM Award Gezond en Veilig Werken?

Win jij de SBCM Award Gezond en Veilig Werken?

Staat Gezond en Veilig Werken goed bij jullie op de agenda? Laat ons uiterlijk 15 september 2019 weten hoe jullie dit doen en maak kans op de Award met een geldbedrag. SBCM deelt alle goede voorbeelden om andere SW-organisaties te inspireren ook te werken aan een gezonde en veilige werkomgeving.

Gezond en veilig werken

Gezond en veilig werken is in de SW een belangrijk thema om een passende en duurzame werkomgeving te creëren voor mensen met een kwetsbare positie. Van zowel werkgevers als werknemers vraagt dit constante aandacht voor de risico’s, maar ook voor kansen. Met het instellen van de Award Gezond en Veilig Werken wil SBCM goede initiatieven ophalen en delen.

Award 2019

Vorig jaar deed SBCM onderzoek naar de behoefte aan ondersteuning bij Gezond en Veilig Werken in de SW. Het onderzoek liet zien dat er veel goed gaat, maar dat  verbetering op bepaalde onderdelen nodig is. Zo is extra aandacht gewenst voor gezond en veilig werken bij detachering, psychosociale arbeidsbelasting,  gevaarlijke stoffen, agressie & geweld, en fysieke belasting. De Award Gezond en Veilig Werken 2019 reiken we daarom dit jaar uit aan een organisatie die zich actief inzet op één of meerdere van deze arbeidsrisico’s.

Aan de Award zijn naast een certificaat mooie geldbedragen te winnen om gezond en veilig werken in de organisatie verder te stimuleren.

Hoe werkt het?

Hebben jullie een succesvolle aanpak op een van de genoemde arbeidsrisico’s, was de OR hierbij betrokken en zijn jullie bereid die aanpak met andere SW-organisaties te delen? Check dan hier de andere criteria en stuur jullie goede voorbeeld op naar info.sbcm@caop.nl. Meedoen kan tot en met zondag 15 september 2019.

Uit alle inzendingen worden drie kandidaat-winnaars geselecteerd door een deskundige jury. De eerste prijs is een bedrag van € 5.000, de tweede prijs is € 3.000 en de derde € 2.000, te besteden aan een activiteit om gezond en veilig werken te stimuleren. De praktijkvoorbeelden van de winnaars en eventueel eervolle vermeldingen worden beschreven, zo mogelijk in beeld vastgelegd en door SBCM verspreid.

Meedoen?

Wil je meedoen, download hier dan het aanmeldformulier. Vul het in, voeg eventuele bijlagen toe en mail het geheel naar info.sbcm@caop.nl.

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met Diana Lettink, projectleider SBCM:

T: 06 2095634
E: d.lettink@caop.nl