Home » Arbo en veilig werken » Fysieke belasting

Fysieke belasting

Om werknemers gezond en met plezier te laten werken, is het belangrijk om fysieke belasting te voorkomen. Zekervoor werknemers met een lichamelijke beperking is het belangrijk hier goed op te letten, omdat zij sneller risico lopen op overbelasting door het werk. Op deze pagina vind je tips om ervoor te zorgen dat je werknemers gezond blijven tijdens het werk.

Oorzaken

Fysieke overbelasting kan op allerlei soorten werkplekken voorkomen. Vaak is het een mix van factoren, zoals het ontbreken of verkeerd gebruik van technische hulpmiddelen. Ook hebben niet alle werknemers voldoende kennis over fysieke belasting en speelt gedrag een grote rol. Zo gaan sommige werknemers over hun grenzen heen omdat zij willen laten zien hoe sterk ze zijn.

Hoe pak je dit aan?

In de Arbocatalogus SW vind je alle informatie die je nodig hebt om fysieke belasting aan te pakken. Daar staat precies beschreven wat de regels zijn en hoe je die in de praktijk toepast. Ook is er hete-learningprogramma Handige Herman, speciaal voor werknemers. Met dit programma leren zij hoe ze op een slimme manier met fysieke belasting kunnen omgaan.