Je kunt zoveel meer met je smartphone

Je kunt zoveel meer met je smartphone

De module ‘Haal meer uit je telefoon’ helpt je bij alledaagse activiteiten. Zo leer je bijvoorbeeld hoe de wekker jou kan helpen bij jouw werk. De module vind je op de WERK-portal.nl en geschikt om te gebruiken op de smartphone, tablet of pc.

Met de nieuwe module ‘Haal meer uit je telefoon’ op WERK-portal.nl leren SW- en Participatiewetmedewerkers hoe ze hun smartphone (nog) beter kunnen gebruiken voor alledaagse werk- en privé activiteiten. Bijvoorbeeld hoe stel je je wekker (wisselend) in en hoe gebruik je de agenda en notities. Ook is er aandacht voor het veilig gebruik van je smarthpone en apps. De module en geschikt om te gebruiken op de smartphone, tablet of pc.

Onderdeel van ESF-deelproject ‘Anders mobiel leren’

De module ‘Haal meer uit je telefoon’ is ontwikkeld in het kader project ‘Anders mobiele leren’. Binnenkort volgt een module voor bedrijven over het gebruik van QR-codes voor instructie- en leeractiviteiten. ’Anders mobiel leren’ is onderdeel van Samen aan de bal in de SW. Een meerjarenprogramma van SBCM mede gefinancierd vanuit het Europees Sociaal Fonds (ESF)  en gericht op het versterken van duurzame inzetbaarheid in de SW.

Leersnacks

Verder worden op vijf thema’s tien ‘leersnacks’ ontwikkeld. Leersnacks kunnen op een smarthpone, tablet of desktop doorlopen worden. De snacks zijn kort en krachtig en duren niet langer dan 10 minuten. Ze zijn interactief en wisselend van vorm. Onderwerpen zijn bijvoorbeeld gebarentaal, vaktaal, geldzorgen, fit aan het werk, appwijzer en hoe reageer jij in bepaalde (werk)situaties.

Deze korte leeractiviteiten worden gelanceerd tijdens de online kennisweek Sterk aan het Werk van 21 t/m 25 september. Lees hier meer over de online kennisweek en meldt een contactpersoon aan bij SBCM om als organisatie goed om te hoogte blijven van deze week. Aanmelden kan via dit formulier.