Ervaringen SW-bedrijven gevraagd voor innovatieprojecten Stoppen met roken en IOP-gesprekken

Ervaringen SW-bedrijven gevraagd voor innovatieprojecten Stoppen met roken en IOP-gesprekken

Onlangs is SBCM van start gegaan met twee innovatieprojecten: één over Stoppen met roken en de andere over vernieuwing van IOP-gesprekken Om van elkaar te leren en de kennisontwikkeling zo goed mogelijk te laten aansluiten op wat speelt, zijn wij op zoek naar SW-bedrijven die hun ervaringen met deze twee thema’s met ons willen delen.

Help andere SW-bedrijven: tips stoppen met roken en IOP-gesprekken


Heb je goede ervaringen met trainingen ‘Stoppen met roken’ en/of met het voeren van IOP-gesprekken? Geef je ervaringen en tips door via SBCM, zodat andere SW-bedrijven er hun voordeel mee kunnen doen. Hieronder lees je meer over waar collega’s van andere organisaties naar op zoek zijn.

Succesvolle trainingen ‘Stoppen met roken’


Een groepje SW-bedrijven komt graag in contact met collega-SW-bedrijven die goede ervaringen hebben met uitvoerders van trainingen ‘Stoppen met roken’. Ze willen een overzicht maken van onder andere succesvolle interventies, ingedeeld naar kenmerken als succespercentage, intensiteit, groepsgrootte en kosten.

Individueel ontwikkelplan 2.0


Een aantal SW-bedrijven werkt samen aan het ontwikkelen van een IOP 2.0 en wil graag weten welke IOP- en dialoogsystemen in de SW worden gebruikt en welke lessen collega-SW-bedrijven geleerd hebben over een succesvolle implementatie. Deze SW-bedrijven werken aan een aangepast IOP-systeem dat beter aansluit bij de huidige stand van zaken en ontwikkelingen. Behouden van werk dat aansluit bij de (nog) aanwezige mogelijkheden en het voorkomen van uitval zijn daarbij van belang.

Geef ervaringen door


Beide initiatieven worden door SBCM ondersteund. Heb je goede ervaringen met bepaalde interventies om medewerkers te laten stoppen met roken? Of ben je erg tevreden over het IOP-systeem dat je gebruikt? Stuur dan een mail naar info@sbcm.nl en wij nemen contact met je op.