Wat doet jouw organisatie om medewerkers digitaal vaardig te maken?

Wat doet jouw organisatie om medewerkers digitaal vaardig te maken?

Mede dankzij corona zijn we in een digitale stroomversnelling gekomen. Dit betekent dat digitale vaardigheden nu nog belangrijker zijn om zelfstandig te functioneren in de huidige maatschappij. Bijvoorbeeld om contact te onderhouden met familie, vrienden en collega’s, maar ook om goed te functioneren op de werkvloer. Dit is voor SW-medewerkers helaas niet altijd vanzelfsprekend. Wat doet jouw organisatie om SW-medewerkers mee te laten groeien met digitale ontwikkelingen? Wij ontvangen graag jouw tips en goede praktijkvoorbeelden.

Tips en praktijkvoorbeelden gezocht

Heb jij nog een tip of een goed praktijkvoorbeeld om medewerkers digitaal vaardiger te maken? Mail die dan naar Paula Mensink, projectleider SBCM, via p.mensink@caop.nl. Alle tips en voorbeelden zetten we op onze website. Daarnaast organiseren we in juni een online inspiratiesessie over dit onderwerp. Houd onze website in de gaten voor meer informatie.

Online Kennisweek Sterk aan het Werk

Een digitale loonstrook introduceren of een online tevredenheidsonderzoek houden kost binnen de SW wat meer aandacht dan op de gemiddelde werkvloer. Maar het zijn wel mooie aanleidingen om medewerkers vertrouwd te laten raken met de digitale wereld. Ook de online kennisweek Sterk aan het Werk die SBCM van 20 t/m 24 september organiseert voor doelgroepmedewerkers, is een mooie aanleiding om medewerkers te laten oefenen met digitale vaardigheden, individueel en/of in groepsverband.

Hulp- en leeraanbod om digitaal vaardig te worden

Onlangs heeft SBCM een inventarisatie gemaakt van hulp- en leeraanbod dat beschikbaar is om mensen digitaal vaardiger te maken. Zoals de (gratis) korte online module ‘Haal meer uit je mobiel’ en de 2 leersnacks digitale vaardigheden op de WERK-portal.nl. Bekijk het volledige aanbod van hulp- en leermiddelen om digitale vaardigheden te verbeteren.