Subsidie voor twee opleidingsinnovaties

Subsidie voor twee opleidingsinnovaties

Met de innovatieregeling Sociale Werkgelegenheid geeft SBCM goede ideeën een kans door het geven van een financiële bijdrage. Deze ideeën zijn hard nodig om tot een arbeidsmarkt te komen waarop iedereen kan meedoen. Organisaties en bedrijven die actief zijn voor de sociale werkgelegenheid komen in aanmerking voor de subsidieregeling. Zo zijn onlangs twee innovatiesubsidies toegekend om een impuls te geven aan twee opleidingen. In 2023 worden de resultaten gedeeld met iedereen.

Opleiding tot vorkheftruckchauffeur

De eerste opleiding waar innovatiesubsidie aan is toegekend, is de opleiding tot vorkheftruckchauffeur met de inzet van een vorkheftrucksimulator. Dankzij de vorkheftrucksimulator kan ingespeeld worden op levensechte situaties om zo praktijk- en werkervaring op te doen en werknemersvaardigheden te ontwikkelen, zonder dat daarvoor al een echte vorkheftruck en werkomgeving nodig is. De opleiding is gericht op jongeren die minder kans maken op werk.

Opleiding tot Apple repair specialist

De tweede opleiding waar innovatiesubsidie aan is toegekend, is de opleiding tot Apple repair specialist. Deze opleiding speelt in op het gegeven dat er voor sw-medewerkers geen geschikte Apple opleidingen voor services, support, security en reparatie van apple devices bestaat. Dit terwijl er bekend is dat er wel een markt is die de interesse heeft en ook geschikt is voor deze doelgroep.

Bespreek jouw innovatieve idee!

Loop jij al een tijdje rond met een innovatief of baanbrekend idee om de kansen op passend en duurzaam werk te vergroten voor mensen met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt? Maar blijft het idee door gebrek aan tijd en geld op de plank liggen? SBCM helpt je graag met het uitwerken van jouw idee. Heb jij een vraag over de subsidiemogelijkheden of alleen de behoefte om even te sparren over je idee? SBCM denkt graag met je mee! Neem contact op via onderstaande knop.