Leeroverzicht.nl brengt overzicht in opleidingen en financiële regelingen

Leeroverzicht.nl brengt overzicht in opleidingen en financiële regelingen

Investeren in opleiding en ontwikkeling speelt een belangrijke rol in het verhogen van de duurzame inzetbaarheid. Door medewerkers te stimuleren om zich verder te ontwikkelen, kunnen ze gezond en gemotiveerd aan het werk blijven. Nu en in de toekomst. Maar welke geschikte opleidingen en financiële regelingen zijn er eigenlijk beschikbaar om dit doel te bereiken? Het antwoord op die vraag, vind je op Leeroverzicht.

Om het voor werkenden en werkzoekenden zo makkelijk mogelijk te maken om verder te scholen en te ontwikkelen, heeft de overheid de website Leeroverzicht.nl ontwikkeld. Op deze site vind je informatie over een groot aantal en zeer uiteenlopende opleidingen. Van trainingen en cursussen tot praktijkleren en opleidingen met een wettelijk goedgekeurd diploma. En om het zo aantrekkelijk mogelijk te maken, kun je ook precies zien welke mogelijkheden er zijn om deze te financieren. Bijvoorbeeld via een subsidie of beurs

Alle opleidingen en financiële regelingen op één plek

Leeroverzicht is bedoeld om iedereen op de arbeidsmarkt te ondersteunen om een leven lang te blijven ontwikkelen. Ook medewerkers van SW-bedrijven kunnen er dus terecht om een opleiding of cursus te vinden. Daarnaast kan er bij het zoeken naar een financiële regeling gericht gezocht worden op mogelijkheden voor medewerkers met een afstand tot arbeidsmarkt. Zo wordt het nog makkelijker om te investeren in ontwikkeling. Meer weten of direct op zoek gaan naar een opleiding of financiële regeling? Ga naar Leeroverzicht.

Over leeroverzicht

Leeroverzicht is gemaakt in opdracht van het ministerie van OCW in samenwerking met het ministerie van SZW, werkgevers- en werknemersorganisaties (VNO-NCW, MKB-Nederland, LTO Nederland, VCP, FNV, CNV) en de onderwijskoepels (MBO Raad, Vereniging Hogescholen, Universiteiten van Nederland en Nederlandse Raad voor Training en Opleiding).