Innovatiesubsidie Sociale Werkgelegenheid

Innovatiesubsidie Sociale Werkgelegenheid

Heb jij een innovatief idee voor het bevorderen van sociale en inclusieve werkgelegenheid? Maak gebruik van de innovatiesubsidie van SBCM

Loop jij al een tijdje rond met een innovatief of baanbrekend idee om de kansen op passend en duurzaam werk te vergroten voor mensen met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt? Maar blijft het idee door gebrek aan tijd en geld op de plank liggen? Met de innovatieregeling Sociale Werkgelegenheid geeft SBCM goede ideeën een kans door het geven van een financiële bijdrage. Want deze ideeën zijn hard nodig om tot een arbeidsmarkt te komen waarop iedereen mee kan doen. Op deze pagina leggen we kort uit wat de subsidie inhoudt en hoe de aanvraag in zijn werk gaat.

De innovatieregeling sociale werkgelegenheid is de subsidieregeling van SBCM. Organisaties en bedrijven die actief zijn voor de sociale werkgelegenheid komen in aanmerking voor de subsidieregeling. Met de innovatieregeling financiert SBCM 50% van jouw projectkosten met een maximum van € 25.000,-.

Neem vrijblijvend contact op om je idee te bespreken

SBCM helpt je graag met het uitwerken van jouw idee. Heb jij een vraag over de subsidiemogelijkheden of de aanvraagprocedure? Heb je hulp nodig met het maken of uitwerken van je projectplan? Of heb je alleen behoefte om even te sparren over je idee? SBCM denkt graag met je mee. Neem contact op via onderstaande knop.

Wil je direct een aanvraag indienen? Download hieronder het aanvraagformulier en mail deze naar info.sbcm@caop.nl

Waar moet jouw idee aan voldoen om in aanmerking te komen voor de subsidie?

Om in aanmerking te komen voor de subsidieregeling moet jouw project of idee aan een aantal toetsingscriteria voldoen:

  • Het project of idee is innovatief.
  • De resultaten of producten zijn (gratis) overdraagbaar aan bedrijven of organisaties die actief zijn in het organiseren of begeleiden van inclusieve en sociale werkgelegenheid
  • Het project is van meerwaarde voor het vinden en/of behouden van passend en zo regulier mogelijk betaald werk voor de doelgroep

Wil je meer weten over de voorwaarden voor het aanvragen van de innovatieregeling Sociale Werkgelegenheid? In dit document vind je de voorwaarden.

Stappen aanvraag innovatieregeling

Wil je de innovatiesubsidie aanvragen? Hieronder beschrijven we in grote lijnen welke stappen je doorloopt tijdens de aanvraagprocedure:  

  1. Heb je een eerste opzet gemaakt van je projectplan? Neem contact op het SBCM via het contactformulier en bespreek jouw idee en de haalbaarheid hiervan. De projectleiders van SBCM geven je graag tips voor het verbeteren van je projectplan.
  2. Verbeter je projectplan en mail deze inclusief modelbegroting naar info.sbcm@caop.nl. Voor het opstellen van je projectplan mag je gebruik maken van dit format. Daarnaast kun je ook gebruik maken van ons format voor de modelbegroting.
  3. SBCM kan contact met je opnemen met vragen over je aanvraag of projectplan. Je kunt je aanvraag daarna nog wat aanpassen.  
  4. We sturen je aanvraag met een intern advies door naar het dagelijks bestuur (DB). Zij beoordelen je aanvraag binnen zes weken. Je ontvangt de definitieve beslissing met toelichting van het DB schriftelijk of via mail.
  5. Is je aanvraag goedgekeurd? Vier weken na het tekenen van de samenwerkingsovereenkomst ontvang je 50% van de toegekende subsidie. De overige 50% ontvang je na het aanleveren van een evaluatieverslag en de financiële verantwoording van het project.  

Inspirerende voorbeelden

Inmiddels hebben meer dan 100 bedrijven en organisaties al gebruik gemaakt van de innovatiesubsidie van SBCM. In de afgelopen periode is bijvoorbeeld subsidie toegewezen aan een project over vernieuwing van het Individueel Ontwikkelingsplan (IOP), voor het toewerken naar een rookvrije organisatie en voor de ontwikkeling van een e-learning vaktaal en inburgering. Wil je meer weten over deze inspirerende projecten? Bekijk het overzicht van de projecten die nu in uitvoering zijn én de projecten die reeds zijn afgerond.