Subsidie

Subsidie

SBCM stimuleert innovatieve activiteiten. Organisaties en bedrijven die actief zijn voor de sociale werkgelegenheid kunnen daarom gebruik maken van de Innovatieregeling Sociale Werkgelegenheid.

Innovatieregeling Sociale Werkgelegenheid

Heeft jouw bedrijf of organisatie een innovatief of baanbrekend idee voor het bevorderen van sociale werkgelegenheid? Met de innovatieregeling wil SBCM goede innovatieve ideeën een kans geven door middel van een financiële bijdrage.

Door gebrek aan geld en tijd worden nieuwe goede ideeën vaak niet gerealiseerd. Met de Innovatieregeling draagt SBCM 50 procent van de projectkosten met een maximum van € 25.000,-. De belangrijkste toetsingscriteria is dat het project innovatief is, de resultaten of producten overdraagbaar zijn aan bedrijven of organisaties die actief zijn in de sociale werkgelegenheid en dat het project van meerwaarde is voor de doelgroep.

Toegewezen subsidie

In de afgelopen periode is subsidie toegewezen aan projecten over vernieuwing van het IOP, het toewerken naar een rookvrije organisatie, het ontwikkelen van een e-learning vaktaal en inburgering en het begeleiden van medewerkers in de laatste werkfase voor pensioen. Bekijk het overzicht van de projecten die in uitvoering zijn én de projecten die reeds zijn afgerond.

Innovatiesubsidie aanvragen

Heb jij een innovatief of vernieuwend idee over het bevorderen van passend en duurzaam werk?  Of heb je een vraagstuk waarvoor je een innovatieve aanpak zoekt? Neem dan vrijblijvend contact op met SBCM, Marije van de Poel, m.vandepoel@caop.nl / 06-52 64 76 59 of Arjan van der Borst, a.vanderborst@caop.nl / 0620542358, om de mogelijkheden te bespreken.