Home » Innovatiesubsidie Sociale Werkgelegenheid

Innovatiesubsidie Sociale Werkgelegenheid

Heb je een idee dat de kansen op werk voor mensen met een lastige positie op de arbeidsmarkt kan vergroten? Met de Innovatieregeling Sociale Werkgelegenheid geeft SBCM jouw goede idee een kans door het geven van een financiële bijdrage. Want deze ideeën helpen  om tot een arbeidsmarkt te komen waarop iedereen mee kan doen. Op deze pagina leggen we kort uit wat de subsidie inhoudt, wat de voorwaarden zijn en hoe je deze kunt aanvragen.

Financieren van jouw idee

De Innovatieregeling Sociale Werkgelegenheid is de subsidieregeling van SBCM. Organisaties en bedrijven die actief zijn in de sociale werkgelegenheid kunnen subsidie aanvragen. Innovatieve ideeën die na afloop overdraagbaar zijn komen in aanmerking voor de subsidieregeling. Hiermee kan SBCM 50% van jouw projectkosten financieren, met een maximum van € 25.000,-.

Neem vrijblijvend contact op om je idee te bespreken

SBCM helpt je graag met het uitwerken van jouw idee. Heb jij een vraag over de subsidiemogelijkheden of de aanvraagprocedure? Heb je hulp nodig met het maken of uitwerken van je projectplan? Of heb je alleen behoefte om even te sparren over je idee? SBCM denkt graag met je mee. Neem contact op.

Wil je direct een aanvraag indienen? Download hiernaast het aanvraagformulier en mail deze naar info.sbcm@caop.nl

 

Stappen aanvraag innovatieregeling

Wil je de innovatiesubsidie aanvragen? Hieronder staan in grote lijnen de stappen die je doorloopt tijdens de aanvraagprocedure:

  1. Heb je een eerste opzet gemaakt van je projectplan? Neem contact op het SBCM via het contactformulier en bespreek jouw idee en de haalbaarheid hiervan. De projectleiders van SBCM geven je graag tips voor het verbeteren van je projectplan.
  2. Verbeter je projectplan en mail deze inclusief modelbegroting naar info.sbcm@caop.nl. Voor het opstellen van je projectplan mag je gebruikmaken van dit format. Daarnaast kun je ook gebruikmaken van ons format voor de modelbegroting.
  3. SBCM kan contact met je opnemen met vragen over je aanvraag of projectplan. Je kunt je aanvraag daarna nog aanpassen.
  4. We sturen je aanvraag met een intern advies door naar het dagelijks bestuur (DB). Zij beoordelen je aanvraag binnen zes weken. Je ontvangt de definitieve beslissing met toelichting van het DB schriftelijk of via mail.
  5. Is je aanvraag goedgekeurd? Vier weken na het tekenen van de samenwerkingsovereenkomst ontvang je 50% van de toegekende subsidie. De overige 50% ontvang je na het aanleveren van het overdraagbare product, een evaluatieverslag en de financiële verantwoording van het project.

Inspirerende voorbeelden

Inmiddels hebben meer dan 100 bedrijven en organisaties al gebruikgemaakt van de innovatiesubsidie. In de afgelopen periode is bijvoorbeeld subsidie toegewezen aan een project over vernieuwing van het Individueel Ontwikkelingsplan (IOP), voor het toewerken naar een rookvrije organisatie en voor de ontwikkeling van een e-learning vaktaal en inburgering. Wil je meer weten over deze inspirerende projecten? Bekijk het overzicht van de projecten die nu in uitvoering zijn én de projecten die reeds zijn afgerond.