Home » Praktijkvoorbeelden » Directie Euronyl-DPI aan het woord over LLO
Praktijkvoorbeeld

Directie Euronyl-DPI aan het woord over LLO

Het interview met Patrick Godding van Euronyl DPI-BV is de zevende in de reeks van directeuren aan het woord over Leven Lang Ontwikkelen. In deze interviewreeks vertellen directies over hoe hun medewerkers de SBCM Topperverkiezing 2022 ervaarden, wat zij als organisatie doen om medewerkers te stimuleren zich te blijven ontwikkelingen en welke uitdagingen zij hierbij tegenkomen.

Erkenning voor medewerkers

Maarten Blom, productiemedewerker bij Euronyl-DPI (een spuitgietbedrijf), was in oktober 2022 finalist van de Topperverkiezing van SBCM. De Topperverkiezing heeft als doel om medewerkers in het zonnetje te zetten die het afgelopen jaar iets nieuws geleerd hebben en zich ontwikkeld hebben, ook al was dat soms spannend en buiten hun comfortzone.

De collega’s van Euronyl-DPI zijn trots op Maarten dat hij één van de finalisten was van de SBCM Topperverkiezing 2022. Hij was genomineerd door zijn externe jobcoach van Work-Sjop. Volgens Patrick Godding, operationeel directeur van Euronyl-DPI, een terechte nominatie. “Maarten heeft met doorzettingsvermogen mooie stappen gezet in zijn ontwikkeling“. Met de Topperverkiezing krijgt hij erkenning voor wat hij doet. We hebben dit als een zeer leuk evenement ervaren en Maarten was helemaal in zijn nopjes. Niet alleen tijdens de live-uitreiking van de Topperverkiezing, maar ook ervoor en erna.”

Medewerkers stimuleren zich te ontwikkelen

Maarten werkt bij Euronyl-DPI, een reguliere werkgever. “Wij zien Maarten niet als speciaal. Wij kijken naar elke medewerker als individueel persoon met zijn of haar eigen behoeftes. De sterke kanten van medewerkers proberen wij nog beter te maken, waardoor de mindere kanten wegvallen. Belangrijk is bijvoorbeeld dat iemand het werk doet wat past bij zijn of haar talenten, zonder iemand te isoleren ten opzichte van de groep. Wij zijn een klein bedrijf, waar we alles samen doen en ieder zijn eigen specialisatie heeft, maar indien nodig helpen we elkaar.”

Begeleiding op maat

Een uitdaging die Euronyl-DPI ondervindt, is dat ieder mens anders is. “De benodigde aansturing en begeleiding is daarom ook voor iedereen anders en dat is niet altijd even makkelijk. Maarten heeft bijvoorbeeld meer aandacht en begeleiding nodig bij dagelijkse werkzaamheden en is gevoelig voor veranderende omstandigheden. Dit blijft een uitdaging, die wij aangaan met begeleiding vanuit Work-Sjop.

Tip van Euronyl-DPI

In tegenstelling tot andere bedrijven die SBCM in deze reeks geïnterviewd heeft, is Euronyl-DPI een reguliere werkgever die iemand uit de doelgroep in dienst heeft en daarbij jobcoaching afneemt van Work-Sjop. SBCM heeft Euronyl-DPI gevraagd welke tip zij andere reguliere werkgevers willen meegeven. Patrick Godding zegt: “Iedereen kan groeien met de juiste begeleiding. Geef, zeker in een technische omgeving, ook aandacht aan de zachte kant. Iedereen verdient erkenning en waardering voor wat hij/zij doet. De manier waarop is voor iedereen anders, maar de Topperverkiezing sloot erg goed bij Maarten aan. Het was voor hem letterlijk een top dag!”

Direct naar de informatie

Delen op socials