Home » Tools » Overzichtelijk inzicht in opleidingen en financiële regelingen met Leeroverzicht.nl
Tool

Overzichtelijk inzicht in opleidingen en financiële regelingen met Leeroverzicht.nl

Investeren in opleiding en ontwikkeling speelt een belangrijke rol in het verhogen van de duurzame inzetbaarheid. Werknemers kunnen langer gezond en gemotiveerd blijven werken als zij gestimuleerd worden zich verder te ontwikkelen. Nu en in de toekomst. Welke geschikte opleidingen en financiële regelingen zijn er eigenlijk beschikbaar om dit doel te bereiken? Het antwoord op die vraag vind je op Leeroverzicht.

Makkelijke tool

De overheid lanceerde de website Leeroverzicht.nl om het voor werkenden en werkzoekenden zo makkelijk mogelijk te maken om zich verder te ontwikkelen. Op deze site vind je informatie over een groot aantal en zeer uiteenlopende opleidingen. Van trainingen en cursussen tot praktijkleren en opleidingen met een wettelijk goedgekeurd diploma. En om het zo aantrekkelijk mogelijk te maken, kun je ook precies zien welke mogelijkheden er zijn om deze te financieren. Bijvoorbeeld via een subsidie of beurs.

Alle opleidingen en financiële regelingen op één plek

Leeroverzicht is bedoeld om iedereen op de arbeidsmarkt te ondersteunen om een leven lang te blijven ontwikkelen. Ook werknemers van sociaal ontwikkelbedrijven kunnen er dus terecht om een opleiding of cursus te vinden. Daarnaast kan er bij het zoeken naar een financiële regeling gericht gezocht worden op mogelijkheden voor werknemers in de SW. Zo wordt het nog makkelijker om te investeren in ontwikkeling!

Over leeroverzicht

Leeroverzicht is gemaakt in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap in samenwerking met het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, werkgevers- en werknemersorganisaties (VNO-NCW, MKB-Nederland, LTO Nederland, VCP, FNV, CNV) en de onderwijskoepels (MBO Raad, Vereniging Hogescholen, Universiteiten van Nederland en Nederlandse Raad voor Training en Opleiding).

Ook handig!

Delen op socials