E-learning Basisveiligheid nu voor meer doelgroepen in te zetten

E-learning Basisveiligheid nu voor meer doelgroepen in te zetten

Het gratis e-learningprogramma Basisveiligheid op de WERK-portal.nl is door middel van een naslagwerk nu ook toegankelijk voor mensen die de Nederlandse taal (nog) onvoldoende machtig zijn of doof/slechthorend zijn.

Mooi voorbereiding op een VCA-cursus

In het programma Basisveiligheid leren deelnemers veilig te werken aan de hand van video’s, foto’s en oefeningen. Het programma is een mooie voorbereiding of aanvulling op een VCA-cursus. In het programma zit ook een proefexamen. Het programma is geheel audio-ondersteund en daardoor geschikt voor mensen die moeite hebben met lezen.

Nieuw naslagwerk met uitgeschreven tekst

Alleen waren niet alle gesproken teksten in het programma te lezen. Dat maakt het voor mensen die doof/slechthorend zijn of de Nederlandse taal (nog) onvoldoende begrijpen, lastig om het programma goed te doorlopen. In het nieuwe naslagwerk zijn alle gesproken teksten uitgeschreven. Mensen die bepaalde begrippen niet kennen, kunnen die noteren en opzoeken of met hun begeleider bespreken. Het naslagwerk is digitoegankelijk opgemaakt.

Het naslagwerk is te vinden op de WERK-portal.nl onder de knop Voor organisaties – Over de programma’s onder ‘Basisveiligheid’. Per programma vind je aanvullende materialen.