Home » Actueel » Kansen op passend werk via online platforms
Actueel

Kansen op passend werk via online platforms

Welke nieuwe kansen voor passend werk biedt online platformwerk voor mensen met een beperking? En hoe verzilver je die kansen op een goede manier? Bruno Fermin (fondsmanager SBCM) en Luc Dorenbosch (programmamanager NSvP) hebben daarover een artikel geschreven in het Sociaal Bestek. De basis voor dit artikel werd gevormd door de challenge inclusief platformwerk van SBCM en NSvP.

Online platformwerk

Ondanks de huidige krapte op de arbeidsmarkt staan er nog steeds mensen aan de kant. Een relatief nieuw fenomeen zijn online arbeidsplatforms die voor een match kunnen zorgen van vraag en aanbod. Online platforms verlagen de zoekdrempels voor werk. Het gaat namelijk niet alleen over vacatures en banen met vaste functieomschrijvingen, maar ook over (micro)klussen, gigs en projecten. Daarnaast kunnen platformwerkers hun eigen baan vormgeven door zelf hun aantal uren te bepalen, de plek waar zij het werk verrichten en door meerdere korte klussen te stapelen.

Challenge inclusief platformwerk

Hoe maken we beter gebruik van de potentiële meerwaarde van online arbeidsplatforms voor een meer inclusieve arbeidsmarkt? Dat is de vraag achter de challenge inclusief platformwerk die SBCM samen met NVsP heeft georganiseerd. De drie winnende organisaties mochten hun voorstel in de praktijk opzetten met een innovatiesubsidie van 50.000 euro. Alle waardevolle ervaringen en kennis die is opgedaan, is vastgelegd in het boek Inclusief Platformwerk: nieuwe kansen op waardevol werk via online arbeidsplatforms. Het boek download je hier.

Lees het artikel in het Sociaal Bestek

 

Direct naar de informatie

Delen op socials