Home » Actueel » Leren werkt voor iedereen
Actueel

Leren werkt voor iedereen

Hoe stimuleer je ontwikkeling in de praktijk? We vroegen het de drie SW-bedrijven waar een medewerker de Topperverkiezing heeft gewonnen. Ook de drie winnaars zelf vertellen hoe ze aankijken tegen ontwikkelen. Hun verhaal maakt duidelijk: leren werkt voor iedereen.

Ontwikkeling is belangrijk en leuk

Om duurzaam aan het werk te gaan en te blijven, hebben medewerkers allerlei vaardigheden nodig. Zeker voor mensen met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt is het belangrijk dat ze zichzelf ontwikkelen om zo zelfredzaam mogelijk te kunnen functioneren. Maar ontwikkelen is niet alleen iets noodzakelijks; het is ook gewoon leuk. Medewerkers kunnen vaak veel meer dan ze denken of dat hun omgeving van hen verwacht. Dat wil SBCM laten zien met de Topperverkiezing.

Bekijk hier de video’s over de finalisten en de prijsuitreiking van de Topperverkiezing 2019.

De drie winnaars van de Topperverkiezing 2019 én hun werkgevers vertellen graag waarom ontwikkeling zo leuk en belangrijk is. Ook leggen ze uit wat hun aanpak is en ze geven tips. Lees de interviews en laat je inspireren vanuit het perspectief van de werkgever en medewerker.

Regio Noord

Topper Esmiralda

Esmiralda Hooiveld is de Topper van regio Noord. De afgelopen jaren groeide haar zelfvertrouwen en ze kwam steeds een beetje dichter bij haar droombaan in de horeca. Nu is ze leidinggevende in een lunchroom en ze droomt van een koksopleiding. Lees het interview met Esmiralda.

Sander Post van Concern voor Werk

‘Iedereen heeft talenten en iedereen kan zich ontwikkelen. Gebruikmaken van iemands talent, betekent dat je die persoon serieus neemt’, zegt Sander Post, directielid bij Concern voor Werk. ‘Wij leren medewerkers de stappen die ze kunnen zetten om zich te ontwikkelen. Bij Esmiralda zie je hoe ver iemand op deze manier kan komen.’ Lees het interview met Sander.

Regio Midden

Topper Collin

Collin Boxhoorn van leerwerkbedrijf Werkse! begon als schoonmaker en werkt nu als beheerder van een sportcomplex. Hij is een echte doorzetter die heeft ontdekt wat hij kan en zich heeft ontwikkeld tot een zelfbewuste en betrouwbare medewerker.
Lees het interview met Collin

Frans Alebregtse, manager zwembad Kerkpolder

Collin kwam tot bloei door de verantwoordelijkheid die hij kreeg bij sporthal en zwembad Delft-Kerkpolder. Manager Sportfondsen Frans Alebregtse: ‘Het geeft veel voldoening te zien hoe medewerkers opbloeien als je hun werk waardeert.’
Lees het interview met Frans

Regio Zuid

Topper Dennis

Dennis Leijtens kwam in beweging en keek buiten de grenzen van Baanbrekers waar hij 19 jaar geleden begon. Het grootste deel van de week is deze Topper conciërge op twee basisscholen. Hij werkt nog een halve dag als meewerkend voorman bij Baanbrekers. ‘Je moet niet bang zijn om iets nieuws te beginnen’, vindt hij.
Lees het interview met Dennis

Directeuren Agnes Coolen en Ahmed Kansouh

‘Wat Dennis doet, verlicht echt het werk voor de docenten’, zegt Agnes Coolen, directeur van basisschool De Touwladder. ‘We leren kinderen: iedereen is waardevol. Door Dennis hier te laten werken, laten we dat ook zelf zien.’
‘Dennis denkt in kansen: hij kijkt niet naar wat hij niet kan, maar naar wat hij wel kan. En daarbij blijft hij bescheiden. Hij maakt iets van zijn leven’, vindt directeur Ahmed Kansouh van Baanbrekers.
Lees het interview met Agnes en Ahmed

Meer informatie?

Delen op socials