Home » Actueel » Tips bij geldzorgen
Actueel

Tips bij geldzorgen

Hoe ga je om met geldzorgen? En hoe begeleid je mensen die geldzorgen ervaren? Op deze pagina vind je tips en gratis hulpaanbod om met geldzorgen om te gaan. Maar allereerst is bewustwording belangrijk. Hoe ervaart iemand geldzorgen en waarom is het belangrijk erover te praten? Bekijk het in onderstaande video.

Geldfit, voor gratis advies bij geldzorgen

Neem anoniem contact op voor gratis advies bij geldzorgen. Bel naar 0800-8115 of stuur een e-mail. Op de website kan je ook een test doen om te zien welke hulp in jouw woonplaats beschikbaar is of om te achterhalen of je recht hebt op energietoeslag.

Informatiepunten Digitale Overheid

Hier kan je gratis terecht met vragen over toeslagen, belastingen, formulieren, DigiD en andere zaken. Vind hier een Informatiepunt bij jou in de buurt.

Vakbond

Ben je lid van een vakbond? Dan kun je de vakbond om hulp vragen bij geldzaken. Bekijk hier de informatie op de website van de FNV en de website van de CNV.

Vrijwilligershulp bij de administratie

Er zijn vrijwilligers die jou gratis kunnen helpen bij het op orde brengen van je administratie.
Bijvoorbeeld vrijwilligers van Schuldhulpmaatje of Humanitas. Kijk op Geldfit.nl of bel het gratis nummer 0800-8115 voor een vrijwilliger bij jou in de buurt.

Test (anoniem) jouw financiële gezondheid

  • Aan de hand van 15 eenvoudige vragen, laat deze test van het Nibud je zien hoeveel risico je loopt op geldproblemen.

Gratis online (leer)programma’s

  • Doe de leersnacks Aan de slag met geldzorgen en Geldzaken geregeld op de WERK-portal.nl. Of de mini modules over Geld & Rekenen in de festival-app Lerenwerktvooriedereen.nl. Voor deze modules van SBCM hoef je geen account aan te maken.
  • Online programma Tel je geld en de Budgetplanner op Oefenen.nl. Op Oefenen.nl kan je een gratis inlogaccount aanmaken.
  • Programma’s over geld op Steffie.nl. In de Steffie programma’s worden ingewikkelde (geld)zaken op een eenvoudige manier uitgelegd. Bijvoorbeeld over toeslagen, bankzaken, zorgverzekering en het aanvragen van bijstand en WW.