Home » Actueel » Herken een licht verstandelijke beperking
Actueel

Herken een licht verstandelijke beperking

Een licht verstandelijke beperking (LVB) zie je meestal niet, maar de gevolgen ervan wel. Deze e-learning helpt je een licht verstandelijke beperking te herkennen en er je werk op aan te sluiten.

E-learning: Zie jij het, die LVB?

Door je bewust te zijn van een mogelijke LVB, herken je deze eerder en kun je de juiste tools en handvatten inzetten. Zo kun je als professional mensen met een LVB veel moeilijkheden besparen. De e-learning met vier modules helpt daarbij. Naast een theoretisch kader komen er ervaringsdeskundigen aan bod, praktijkvoorbeelden, praktische handvatten, testen en opdrachten met betrekking tot een LVB.

De modules zijn SKJ- en Registerplein-geaccrediteerd op HBO-niveau. De e-learning is ontwikkeld door het landelijke kenniscentrum LVB en voor iedereen gratis beschikbaar op het leerplatform van de GGZ Ecademy. Lees op de website van het landelijke Kenniscentrum LVB meer over de inhoud van deze e-learning en hoe je deze gratis kunt volgen.

Toolkit Blik op LVB

Het landelijk Kenniscentrum LVB biedt op hun website ook de Toolkit Blik op LVB aan met tools voor het herkennen van en werken met mensen met een LVB. Het zijn toegankelijke tools voor iedere (jeugd)professional in het sociaal domein, onderwijs, zorg, de financiële sector en de strafrechtketen.

Het landelijk kenniscentrum LVB

Het Landelijk Kenniscentrum LVB is een netwerkorganisatie die kennis over een licht verstandelijke beperking (LVB) aanjaagt, bundelt en toegankelijk maakt voor professionals in het veld. Zij richten zich op iedereen die in contact staat met jeugdigen en volwassenen met een LVB.

Andere relevante tools

SBCM biedt gratis begeleidingskaarten om diverse type werknemers de juiste begeleiding aan te bieden op de werkvloer, zoals de begeleidingskaart voor een werknemer met verstandelijk beperkt gedrag. De begeleidingskaarten en meer informatie hierover kan je hier vinden.