Zo begeleid je medewerkers met psychische aandoeningen nog beter!

Zo begeleid je medewerkers met psychische aandoeningen nog beter!

Speciaal voor professionals die medewerkers met een psychische aandoening begeleiden ontwikkelde SBCM de gratis en veel gebruikte e-learning Begeleidingskaarten Psychische aandoeningen. Op basis van jullie ervaringen hebben we deze begeleidingskaarten opnieuw vorm gegeven én makkelijker vindbaar gemaakt. Ze zijn nu te vinden op de site van het Kenniscentrum inclusieve en sociale werkgelegenheid.

De passende begeleidingsaanpak

In de e-learning leer je hoe je de begeleidingskaarten gebruikt bij het observeren van je medewerkers zodat je altijd de juiste begeleidingsaanpak vindt. Ook leer je hoe de kaarten je helpen bij de dagelijks begeleiding van je medewerkers op de werkvloer. Je kunt de e-learning Begeleidingskaarten Psychische aandoeningen nu volgen zonder dat je je hoeft te registeren.

Aan de slag met e-learning

Het SW-bedrijf Dethon in Zeeuws – Vlaanderen maakt regelmatig gebruik van deze e-learning en de bijbehorende begeleidingskaarten. ‘De training ‘Omgaan met psychische problematiek’ hebben we nu zes keer gegeven’, zegt Frank Geensen, opleidingscooördinator bij Dethon. ‘Onze medewerkers leren hoe ze de begeleidingskaarten in kunnen zetten, waardoor ze beter in staat zijn onze collega’s te ondersteunen. Het trainingsmateriaal is heel herkenbaar voor ons, en daarmee goed toe te passen in de praktijk.’


Dethon organiseert regelmatig fysieke trainingen voor enthousiaste coaches, begeleiders en werkgevers. ‘De training bestaat uit twee losse dagdelen, zodat de kandidaten tussendoor aan de slag kunnen met de e-learning. Dit doen onze medewerkers in hun eigen tijd, daar is niet iedereen even enthousiast over,’ aldus Frank Geensen. ‘Ik zou andere organisaties zeker adviseren daar aandacht voor te hebben als ze voor het eerst met e-learning aan de slag gaan en verwachten dat de kandidaten dit in hun eigen tijd doen. Maar los daarvan, zijn wij zeker enthousiast.’


Meer informatie

Meer informatie over deze e-learning en de bijbehorende producten zijn te vinden op de site van het Kenniscentrum inclusieve en sociale werkgelegenheid.