Meld je alvast aan voor het Ontwikkelnetwerk WerkPlekOpleiden

Meld je alvast aan voor het Ontwikkelnetwerk WerkPlekOpleiden

SBCM gaat komend jaar een ontwikkelnetwerk opstarten waarin een vaste groep sociale ontwikkelbedrijven de methodiek WerkPlekOpleiden (WPO) gaat actualiseren en implementeren. WPO is een methodiek voor het ontwikkelen van soft skills. Dit zijn vaardigheden die in alle werksoorten nodig zijn voor het verkrijgen en behouden van een baan.

De methodiek WerkPlekOpleiden (WPO) is in 2009 in opdracht van SBCM ontwikkeld door IVIO Didactiek (leermiddelenontwikkelaar voor laaggeschoolden) en CLU (onderwijskundig adviesbureau universiteit Utrecht). Met deze methodiek kunnen werkleiders bij werknemers op systematische wijze werknemerscompetenties en soft skills ontwikkelen. Denk aan instructies opvolgen, samenwerken, op tijd komen. De werknemer leert via praktische instructies en opdrachten dit gewenste gedrag aan rondom een werksituatie.

WPO als ontwikkelinstrument

Op basis van een onlangs uitgevoerde verkenning is de conclusie getrokken dat WPO nog steeds veel potentie heeft om ingezet te worden als ontwikkelinstrument voorafgaand aan praktijkleren of een mbo-1 opleiding. In dit ontwikkelnetwerk gaan we samen aan de slag om te komen tot een eigentijdse versie van die methodiek, die uitgetest wordt bij de deelnemende bedrijven. Tijdens dit proces leren de bedrijven met en van elkaar.

Doe mee!

Heeft jouw bedrijf interesse om straks deel te nemen aan dit ontwikkelnetwerk? Stuur dan een e-mail naar info.sbcm@caop.nl. We nemen vervolgens contact met je op en vertellen je meer over het ontwikkelnetwerk.