Home » Actueel » Nieuwe leermodules Inburgering en Vaktaal op de WERK-portal.nl
Actueel

Nieuwe leermodules Inburgering en Vaktaal op de WERK-portal.nl

De online oefenprogramma’s over inburgering en vaktaal op de WERK-portal.nl zijn uitgebreid met extra modules. Deze programma´s kunnen ingezet worden voor duale trajecten in taal en werk. Zo´n traject helpt bij een snellere taalverwerving door de deelnemers en bevordert een snellere bemiddeling naar (regulier) werk. Hieronder lees je waar je de aanvullende leermodules voor kunt gebruiken.

Programma inburgering

Je kunt het programma Inburgering gebruiken ter voorbereiding op het inburgeringsexamen. Het programma bestaat uit zeven losse modules. Er zijn twee volledig nieuwe modules toegevoegd, namelijk de modules Nederlands B1 en Nederlands B2. Ook zijn de bestaande modules vernieuwd met extra oefeningen en video’s.

Programma vaktaal

Het programma Vaktaal heeft acht nieuwe modules en bestaat nu uit totaal veertien losse modules. Waaronder modules over Groen, Montage, Productie, maar ook over Thuis, Leefomgeving en VCA. In de modules worden per thema afbeeldingen getoond en hoor je de uitspraak van het woord in het Nederlands. Daarnaast kun je ook oefeningen doen. De modules zijn voor iedereen te volgen, ongeacht de taal die de deelnemer spreekt.

Voor begeleiders

Wil jij hiermee aan de slag gaan in jouw team of organisatie? Download dan de handleiding voor begeleiders. Deze is ook te vinden op de WERK-portal.nl, onder de knop Voor organisaties – Materiaal bij programma’s.

Ontwikkeld door Educentre met subsidie van SBCM

De programma’s Inburgering en Vaktaal zijn ontwikkeld door Educentre, met subsidie van SBCM. Weener XL heeft als penvoerder namens meerdere sociale ontwikkelbedrijven en/of gemeenten hiervoor een subsidie aangevraagd bij SBCM. Voorwaarde van de Innovatiesubsidie van SBCM is dat opgeleverde producten gratis beschikbaar worden gesteld aan de sector.

Een ander programma over taal en werk

Op de WERK-portal.nl kan je ook het programma Taal en Werk vinden. In een spelvorm oefenen deelnemers met Nederlands in de context van werknemersvaardigheden (zoals hulp vragen, samenwerken, etc). Het programma is bedoeld voor (toekomstige) werknemers met Nederlands als tweede taal. Zij kunnen het programma op twee niveaus doorlopen: A2 en B1. Een instaptoets bepaalt het niveau.

Direct naar de informatie

Delen op socials