Plezier

Langer met plezier doorwerken

Plezier

Plezier is een belangrijk onderdeel van duurzame inzetbaarheid, naast gezond en groei. Medewerkers die met plezier werken, houden dat langer vol. Op deze pagina staan tools die helpen bij het bieden van een plezierig en veilig werkklimaat, bijvoorbeeld door pestgedrag op de werkvloer aan te pakken. Ook als medewerker heb je daar veel invloed op. Met een medewerkertevredenheidsonderzoek kun je peilen hoe medewerkers hun werkplek ervaren en wat je kunt doen om van de organisatie een nog plezierigere werkomgeving te maken.

Hoe blijf je met plezier naar je werk gaan? Wat kun je daar zelf in doen? En wat samen met collega’s? Bekijk hieronder een animatie over werkplezier:

Alles wat je bezighoudt valt binnen jouw Cirkel van Betrokkenheid. Maar je hebt niet overal invloed op. Bekijk de Cirkels van Invloed en Betrokkenheid eens en doe er je voordeel mee.

Voor de werknemer

MTO-SW werknemers

Houdt jouw organisatie een Medewerkertevredenheidsonderzoek, oftewel een MTO? Op deze pagina lees je wat je kunt verwachten van een MTO. Ook kom je te weten hoe andere SW-bedrijven het MTO hebben ervaren.

Met een MTO meet een organisatie wat medewerkers vinden van hun werk: Zijn de...

Lees meer
Toolbox pesten voor werknemers

Heb jij op of na je werk weleens met pestgedrag te maken? Op deze pagina vind je een folder, een filmpje en e-learning waarmee je om leert gaan met dit gedrag.

In de informatiefolder over pesten lees je wat (digitaal) pesten is, wat je kan doen om pesten te voorkomen en wat je kan doen...

Lees meer
Meer voor de werknemer

Voor de werkgever

Pilot Duurzame inzetbaarheid enthousiast van start

SW-bedrijven kennen specifieke uitdagingen op het gebied van duurzame inzetbaarheid. Daarom starten SBCM en Cedris, samen met zes SW-bedrijven, een pilot.

Hierbij worden verschillende aanpakken ontwikkeld om duurzame inzetbaarheid van medewerkers te versterken. Op 26 maart was de...

Lees meer
MTO-SW werkgevers

Met een medewerkerstevredenheidsonderzoek (MTO) meet je als organisatie wat de medewerkers vinden van hun werk, hun werkomgeving, de werkprocessen, hun aansturing en de samenwerking met collega’s.

SBCM en Cedris hebben een basisvragenlijst ontwikkeld voor SW-bedrijven die een MTO...

Lees meer
Praktijkvoorbeeld AM match

Wat vinden werknemers van een SW-bedrijf van hun werk, werkomgeving, werkproces, aansturing en samenwerking? Met het medewerkertevredenheidsonderzoek van SBCM (MTO-SW) kreeg AM match antwoord op deze vragen.

Algemeen directeur Lex Vonk gaat serieus om met de uitkomsten van het onderzoek....

Lees meer
Toolbox aanpak (digitaal) pesten

Pestgedrag op de werkvloer of daarbuiten, bijvoorbeeld via social media, kan grote impact hebben op medewerkers. Tegelijkertijd is het als werkgever moeilijk om grip te krijgen op wat er precies aan de hand is. Daarom heeft SBCM de toolbox ‘Aanpak (digitaal) pesten’ ontwikkeld.De toolbox...

Lees meer
Meer voor de werkgever