Aan het werk met betere vaardigheden

Ontwikkelen

Door je vaardigheden en talenten te blijven ontwikkelen kun je als medewerker plezier houden in het werk, goed inzetbaar blijven, of je loopbaan een nieuwe wending geven. Ook voor werkgevers is dit interessant. SBCM biedt veel tools om die ontwikkeling te stimuleren, zoals e-learningprogramma’s in de WERK-portal.nl, de festivals Sterk aan het werk en tools voor taal op de werkvloer.

Voor de werknemer

Online kennisweek Sterk aan het Werk

Leren werkt voor iedereen! Ontdek het tijdens de online kennisweek Sterk aan het Werk.

Weet je dat je iedere dag wel iets nieuws leert? Soms heb je dat helemaal niet door. Leren of ontwikkelen begint met kleine stapjes.

Door te blijven leren houd je plezier in je werk. Door nieuwe...

Lees meer
WERK-portal.nl

Op de website WERK-portal.nl staan verschillende gratis online programma’s. Hiermee kun je jouw (werk)vaardigheden verbeteren. Denk bijvoorbeeld aan solliciteren, veilig werken, of omgaan met de computer.

Door je vaardigheden te verbeteren wordt de kans groter dat je een betaalde baan...

Lees meer
Topperverkiezing

SBCM organiseert ook dit jaar weer een Topperverkiezing. Je kan tot 1 september 2021 iemand hiervoor aanmelden. Een Topper is een medewerker die hard gewerkt heeft om nieuwe dingen te leren, ook al was dit soms een beetje spannend of kostte dat wat moeite. Het kan bijvoorbeeld gaan om  beter...

Lees meer
Taal op de werkvloer

Taal is belangrijk als je werk wilt vinden en je baan wilt houden. Als je goed kunt lezen en schrijven, maak je ook minder fouten op de werkvloer. Er zijn veel websites en hulpmiddelen waarmee je jouw taalvaardigheid kunt verbeteren. Je vindt ze op deze pagina. Ook kun je verhalen lezen van...

Lees meer
Oefenen.nl

Op de website oefenen.nl vind je tientallen gratis online programma’s waarmee je jouw vaardigheden kan verbeteren. Je kan bijvoorbeeld leren over taal, rekenen & geld en gezondheid. De programma’s hebben veel filmpjes.

Naar de website oefenen.nl

Lees meer
Meer voor werknemer

Voor de werkgever

Kennisweek Sterk aan het Werk

Het ontwikkelen van (nieuwe) vaardigheden draagt eraan bij dat medewerkers met plezier blijven werken. Daarom organiseert SBCM sinds 2019 de kennisweek Sterk aan het Werk voor SW- en Participatiewetmedewerkers. Met de kennisweek helpen we sociale werkbedrijven om leren en ontwikkelen op...

Lees meer
WERK-portal.nl

Met de WERK-portal.nl kunnen mensen met een kwetsbare arbeidsmarktpositie hun (werk)vaardigheden verbeteren met gratis e-learningprogramma’s. Deze gaan over werk zoeken en solliciteren, veilig en prettig werken, taal op het werk en omgaan met de computer en social media.

De...

Lees meer
Topperverkiezing 2022

Met de jaarlijkse Topperverkiezing wil SBCM een impuls geven aan Leven Lang Ontwikkelen in de sector. Toppers zijn doelgroepmedewerkers die met doorzettingsvermogen nieuwe dingen hebben geleerd, ook al was dit soms een beetje spannend of kostte dit de nodige moeite. Toppers kunnen andere...

Lees meer
Taal op de werkvloer

Taal is een belangrijke werknemersvaardigheid . Het is de basis om zo zelfstandig mogelijk te kunnen functioneren in de maatschappij.

Door te investeren in taal op de werkvloer:

neemt het ziekteverzuim af; werken medewerkers veiliger; worden er minder fouten gemaakt; gaat de...

Lees meer
Toolbox Talentontwikkelen

De toolbox Talentontwikkelen biedt ruim 75 praktische ideeën en kortdurende activiteiten om de werknemersvaardigheden van de Participatiewet-doelgroep te vergroten.

Begeleid je medewerkers met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt? Dan kun je de toolbox gebruiken om hun ontwikkeling...

Lees meer
Oefenen.nl

De website oefenen.nl biedt tientallen gratis e-learningprogramma’s voor mensen met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt. De programma’s zijn onderverdeeld in de categorieën Taal, Rekenen & Geld, Digivaardig, Gezond leven en Samenleving.

Naar de website oefenen.nl

Lees meer
Praktijkvoorbeeld ontwikkeling

Lees hier hoe andere SW-bedrijven de ontwikkeling van werknemers in de praktijk uitvoeren.

Lees meer
Meer voor de werkgever