Home » Tools » Checklist spelregels op de werkvloer
Tool

Checklist spelregels op de werkvloer

Ga jij binnenkort werken op een nieuwe plek? Dan maak je eerst afspraken met je nieuwe leidinggevende en jobcoach. Afspraken over wat voor werk je gaat doen en op welke dagen. Deze afspraken worden vervolgens door je leidinggevende op papier gezet. Elk bedrijf heeft daarnaast regels die niet op papier staan. Mag je bijvoorbeeld muziek luisteren? En hoe laat zijn de pauzes? Dat zijn de spelregels op de werkvloer!

Het is fijn om meer over deze ongeschreven regels te weten voordat je aan je nieuwe baan begint. Je weet dan waar je aan toe bent. In de checklist ‘Spelregels op de werkvloer’ zijn vragen opgesteld die je kunt stellen aan je nieuwe leidinggevende. Neem deze checklist goed door met je jobcoach.

Hoe werkt het?

  • Je kunt de vragen aanvinken die je belangrijk vindt.
  • De antwoorden die je krijgt, kun je in de vakjes onder de vragen typen. Je kunt ze dan later nog eens teruglezen.
  • Vergeet niet om de checklist op te slaan op je computer met een eigen bestandsnaam.

Meer informatie

Meer informatie en concrete tips over de introductie en begeleiding van een nieuwe collega met een afstand tot de arbeidsmarkt vind je in de handreiking ‘Aan het werk met nieuwe collega’s’.

Lees de praktische tips over het begeleiden op de werkvloer van een medewerker met een afstand tot de arbeidsmarkt in de handreiking ‘Begeleiding op de werkvloer’

Begeleid je een werknemer met een psychische aandoening? Met de E-learningmodule ‘Werken met de begeleidingskaarten‘ en de ‘Begeleidingskaarten psychische aandoeningen’ weet je waar je rekening mee moet houden.

Direct naar de informatie

Delen op socials