Home » Tools » Training en begeleiding van leerambassadeurs
Tool

Training en begeleiding van leerambassadeurs

Sommige werknemers ervaren een drempel om verder te leren of zichzelf verder te ontwikkelen. Leerambassadeurs in de organisatie kunnen die drempel verlagen. Daarom zijn SBCM en CNV gestart met het project Leerambassadeur. Lees hoe jouw bedrijf (kosteloos) kan deelnemen aan dit project.

Wat is een leerambassadeur?

Een leerambassadeur is getraind om op een motiverende manier laagdrempelig in gesprek te gaan met collega’s over hun ontwikkeling. Leerambassadeurs hebben zelf ervaring met ontwikkelen en kennen de mogelijkheden binnen de organisatie. Zij helpen collega’s antwoord te vinden op vragen als: wat vind ik leuk, waar zou ik mij verder in willen ontwikkelen en wat heb ik daarvoor nodig?

Ken jij een werknemer die over de juiste ervaring beschikt en zich verder wil ontwikkelen tot leerambassadeur? Lees hier meer over de voorwaarden waaraan je organisatie moet voldoen en welke eigenschappen voor een leerambassadeur belangrijk zijn.

“’Ik overwon mijn taalachterstand. Dat geeft je een boost in je zelfvertrouwen. Ook op het werk. Hetzelfde gun ik mijn naaste collega’s’”

Dirk van Dam – Allround werknemer en leerambassadeur bij sociaal ontwikkelbedrijf Senzer.

Training en begeleiding

SBCM biedt in samenwerking met CNV kosteloos training en begeleiding van leerambassadeurs voor bedrijven in de sociale werkgelegenheid. Ook ondersteunen wij organisaties bij het creëren van voorwaarden voor de uitvoering. Met deze ondersteuning willen we samen leven lang ontwikkelen een extra impuls geven.

Duidelijke rolverdeling

In eerdere pilots hebben wij kennis opgedaan met het concept leerambassadeurs in en bij gemeenten. Op basis van deze ervaring weten wij dat, voor een succesvolle inzet van leerambassadeur(s) op de werkvloer, draagvlak en een duidelijke rolverdeling tussen HRM, leidinggevenden en communicatie belangrijk is. In dit document staat op een rij welke rollen onderscheiden kunnen worden en hoe je hier het beste invulling aan kunt geven.

Tweedaagse training

De eerste tweedaagse training vindt plaats op 17 september en 15 oktober 2024. Je kunt je hier nog voor aanmelden!

Ben je geïnteresseerd?

Je kunt je aanmelden door een e-mail te sturen naar info.sbcm@caop.nl. We nemen dan telefonisch contact met je op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Het leerambassadeurs-traject is gratis en wordt gefinancierd door het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

SBCM is de partner van CNV voor de introductie van de leerambassadeur bij SW-bedrijven. Geïnteresseerden uit andere sectoren kunnen contact opnemen met CNV.

Direct naar de informatie

Downloads

links

Delen op socials