Home » Tools » Tips bij geldzorgen
Tool

Tips bij geldzorgen

Wat kan je doen als een medewerker geldzorgen heeft, zonder dat je in de schoenen van de schuldhulpverlener gaat staan? Het antwoord op deze vraag vind je in onze gratis e-learning ‘Schulden op de werkvloer en in de re-intergatie’. In deze online leermodule legt lector Schulden en Incasso bij de Hogeschool Utrecht Nadja Jungmann uit hoe je schuldenproblematiek kan herkennen, bespreekbaar maakt en hoe je iemand doorverwijst.

De e-learning is modulair opgebouwd. Je bepaalt zelf welk onderdeel je wilt doorlopen. Zo leer je meer over welke impact schulden hebben op het werk en in de re-integratie, en hoe je het beste om kunt gaan met schuldenproblematiek bij medewerkers. Ook komen er in het programma werkgevers, jobcoaches en ervaringsdeskundigen aan het woord voor een blik vanuit de praktijk.

De e-learning ‘Schulden op de werkvloer en in de re-intergatie’ is te vinden op de WERK-portal.nl onder de knop Voor organisaties – Programma’s voor professionals. Hier vind je ook nog andere relevante gratis e-learnings. Bijvoorbeeld over het begeleiden van medewerkers, hoe je objectief kunt observeren en drie kennisclips over duurzame inzetbaarheid.

Bekijk het promo waarin je in circa 1 minuut een indruk krijgt van deze e-learning.

. Vermoed je dat een werknemer geldzorgen heeft? Verwijs dan door naar deze pagina. Hier vind je praktische tips en websites om geldzorgen aan te pakken. In de onderstaande video delen een werknemer en jobcoach van Ergon waarom het belangrijk is om over geldzorgen te praten.

Hulp bij geldzorgen

Hieronder staan handige websites vermeld waar je hulp kunt vinden bij geldzorgen.

Heb je zelf een tip of goede praktijkvoorbeeld om hieraan toe te voegen? Stuur dan een bericht naar Paula Mensink (p.mensink@caop.nl).