Home » Actueel » Maak deze zomer leuk en leerzaam
Actueel

Maak deze zomer leuk en leerzaam

De zomer is hét moment dat onze agenda´s eindelijk even niet bomvol zitten. Op de werkvloer wordt het rustiger en we vinden vaak de tijd om eindelijk aan onszelf en achterstallige taken toe te komen. Soms wil je die tijd en ruimte ook gebruiken om na te denken over hoe je anderen kunt stimuleren zich verder te ontwikkelen. In dat geval hebben wij onderstaande tips en tools voor jou en je werknemers op een rijtje gezet.

 1. WERK-portal.nl
  Met de gratis programma´s op WERK-portal.nl kun je oefeningen doen op verschillende thema´s. Je kunt de WERK-portal gebruiken met én zonder inlogaccount. Gebruik je een account, dan kun je de volgende keer verder gaan waar je was gebleven. Bekijk meer uitleg in onderstaande video of ga meteen naar WERK-portal.nl.

 

 1. Digitale vaardigheden
  Digitaal meedoen kan een uitdaging zijn voor sommige werknemers. Daarom heeft SBCM een verzameling gemaakt van tips & tools om digitale vaardigheden te versterken.
 2. Geld en rekenen
  Geldzorgen hebben effect op het dagelijkse leven én op het werk. Werkgevers hebben een belangrijke rol in het herkennen van signalen van geldzorgen om vervolgens de juiste hulp te bieden. Op deze pagina vind je tools en praktijkvoorbeelden die je hierbij kunnen helpen.
 3. Gezonde leefstijl
  Gezond leven is belangrijk om inzetbaar te blijven. Hoe kun je werknemers hierbij ondersteunen? Bekijk de aanpakken en praktijkvoorbeelden.
 4. Prettig samenwerken
  Door fijn samen te werken, heb je meer werkplezier! De leersnacks prettig samenwerken en online programma’s Omgaan met elkaar en Plezierig werken helpen om het prettig samenwerken te stimuleren.
 5. Taal en cultuur
  Taal is een belangrijke vaardigheid. Het is de basis om zo zelfstandig mogelijk te functioneren in de maatschappij. Wil jij medewerkers stimuleren om meer te leren over taal en cultuur? Bijvoorbeeld werktaal, gebarentaal en Nederlandse taal? Bekijk de leersnacks Gebarentaal en Taal of ga naar de tips en tools om taalvaardigheden te verbeteren.
 6. De toolbox leermiddelen
  De toolbox leermiddelen bestaat uit een verzameling van tools en tips op diverse thema´s. Per thema kunnen werknemers aan de slag gaan met laagdrempelige online en offline leeractiviteiten. Bekijk de toolbox

Ga deze zomer aan de slag met het stimuleren van leren onder jouw werknemers, want Leren werkt voor iedereen!

 

Meer informatie?

Delen op socials